perjantai 8. huhtikuuta 2011

Vanha kotimme osa 8 -ULKORAKENNUKSET

Ja tarina jatkuu...
Tässä siis ulkorakennuksiamme, joita kuvailen sitten enemmän, kun pääsen rämpimään lumen läpin niihin. 

Huvimaja on tehty lukioni vanhoista umpitammiovista, jotka muuten painoi "muutaman" kilon kappaleelta. Jokaisessa ovessa oli molemmin puoli 3 mm potkupelti ja ne teki ovista painavat. Tämä on isän ja Mikin käsityötä ja jää valitettavasti tänne. Uusi (jonkin näköinen) huvimaja on jo suunnitteilla vanhoista ikkunoistamme uudelle talolle.


Ulkorakennus on rakennettu 51-52
Olemme itse rakentaneet pyöräkatoksen ladon päähän. Katoksen takana on tila ajettavalle ruohonleikkurille. Tuossa oikean puoleisessa ovessa on muuten aikoinaan ollut vessa.
 Tässä tyttöjen Muumitalo papalta eli isältäni. 
Tytöt (Eveliina ja Essi) toivoivat Muumitalona aikoinaan papalta, mutta kun tuli aika tehdä leikkimökki, niin muumit eivät enää kiinnostaneet. Isä teki sitten meidän talonmallisen leikkimökin. Se näyttää kuvassa pieneltä, mutta todellisuudessa se on 2,5 x 3,5 m ja sen sisällä on parvi. Kuva on otettu yläkerrasta, Eveliinan huoneen ikkunasta.


Mikin ensimmäinen nikkarointityö. Hyvä tuli, vaikka itse sanonkin:)

Ja tässä toinen.
""Valomajakka" -tuolla on talvisin valo sisällä.
Olen ilmeisesti liian nopeaa poistanut kortin, kun osa kuvasta on vielä pois...

Autotalli ja roskiskatos vielä puuttuu, mutta niistä ei ollut kuvia kortilla.


6 kommenttia:

 1. Teilläpä on kyllä ollu vanhassa talossa mukavasti ulkorakennuksia. :) Ja ihanan viihtysän näkönen leikkimökki! Ois niin mukava päästä sisustaan tuommosta lapsille.

  VastaaPoista
 2. Siis. Ihan. Mielettömän. Ihanat.Ulkorakennukset!!!
  Mä ottaisin meille heti noi kaikki! Meillä meni kaikki energia tähän talon rakentamiseen ja ehkäpä joskus myöhemmin vielä saan jotain tuollaista... Leikkimökki, huvimaja....OI!!!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ihania ulkorakennuksia! Mieletön puuseppä miehesi :)
  Leikkimökki ja sen edustalla oleva vanha fillari kukkineen aivan hurmaavia! Meillä mökillä äitilläkin seisoo pihassa vanha polkupyörä ja ohjaustangossa vanha kori, jossa kukkia. Näyttää ihanalta aitan edustalla :)
  Mukavaa viikonloppua!
  ps. aina vaan paremmin ymmärrän, että haikein mielin tuosta vanhasta kodistanne luovutte... Mutta varmasti uudesta tulee yhtä lailla Koti ajan kuluessa :)

  VastaaPoista
 4. Paevi: Meillä on tosi iso tontti kaupunkitontiksi ja kuitenkin nurmikkoaluettakin on tosi paljon. Leikkimökki on nyt sisutettu isojen tyttöjen mukaan, mutta ensi kesänä aiomme laittaa sinne pikkutytöille keittiön (jos vain ehdimme).

  Marika: Kiitos:) Me EI OSATA olla paikoillaan ja aina pitää olla jotain tekemistä, ehkä siks ollaan saatu tehtyä kaikkea kivaa :) Pikku hiljaa tekin varmasti saatte pihaanne kaikenlaista!

  Liisa: Kiitos:) Täytyy myöntää, että Mikistä on tullut taitava pakosta. Asuttiin "niin kauan" Oulussa ja siellä ei ollut kukaan auttamassa ja sitten taas kun Mikki oli pieni, niin isää ei ole ollut maisemissa. Nykyää mun isä auttaa tarvittaessa :)
  Kyllä musta alkaa pikku hiljaa tuntua jo uusikin koti "ihan kivalta". Nyt ollaan saatu tehtyä kaikkea pientä, mutta näkyvää.

  VastaaPoista
 5. Ihania juttuja! Mä ottaisin kans niin mielelläni vaikka nuo kaikki meidän pihaan :) Leikkimökki on erityisen söpö! Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Virpi! Osa niistä on tulossa mukaan niin suuren tunnearvon vuoksi :) Meille jää tänne pihaan vielä toinenkin (pieni) leikkimökki, ehkä tulevilla asukkaille on sille käyttäjä.

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin ♡