keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Kodinhoitohuoneen seinämateriaalit uusiksi

Olimme jo aiemmin ostaneet kodinhoitohuoneen seiniin kiiltävää valkoista 20x30 kaakelia. Lisäksi meillä oli muutama tehosteraita samankokoisesta harmaasta laatasta (lattiasta tulee graniitinharmaa).
Kodinhoitohuonehan tulee käytävän varteen ja sille tulee kokonaisuudessaan mittaa noin 9 metriä. Pilkunviilaajana ;) aloin taas miettimään, kun vaakaraidat ovat kieroja kuin madot, ja kuinka hyvin mutkat näkyvät kiiltävällä pitkällä seinällä. Aloin miettimään eri vaihtoehtoja ja sitten välähti :)  MDF paneelilevyt!! Niitä meillä on käytetty ennenkin.

Kyseiset paneelit tehdään 6 mm MDF-puukuitulevystä. Levyissä on ponttiliitokset eli ne on tosi helppo laittaa toisiinsa. Lisäksi paneelin pituus on 2395 mm eli hukkaankaan ei mene paljoa. Tämä kuva on netistä, mutta kun päivitän meidän vanhan talon KHH:een, niin näette sen sitten sielläkin.
Se mikä näissä on ihanaa, on että ne on helppo päällemaalata, jos kyllästyy. Kaakelit olisikin olleet hieman hankalampi juttu. Toisaalta mietin myös noin suuren tilan laittamista täysin kiiltävän valkoiseksi -olisiko ollut liian sairaalamainen?!? Nyt sitä ei tarvitse miettiä. Kuskasimme kaikki kaakelipaketit eilen pakettiautoon, ja mieheni käy ne tänään palauttamassa (onneksi se onnistui). 

Toinen mikä meillä menee vaihtoon on vessanpöntöt :(
Olimme ostaneet sellaiset piiloputkella olevat pöntöt ja kun aloimme laittamaan niitä kiinni, niin vesiputki (joka tulee lattiasta) on liian lähellä viemäriputkeä. Putket on valettu aikoinaan betoniin eli muuttaminen ei ole mahdollista ilman koko lattian hajottamista. Nyt joudumme ostamaan sellaiset "rumat" pöntöt, jossa kaikki kiemurat näkyy ja jotka on tosi INHOTTAVA pitää puhtaana :( 

Joka tapauksessa, nyt alan taas siivoilemaan 
-tämä perhe hallitsee tämän sotkemisen todella hyvin ;)