lauantai 6. lokakuuta 2012

FOCACCIA & PIKAPIZZAT

Meille tuli yllättäen viikolla kavereita istumaan iltaa
ja jotain suolaista piti saada nopeaa.
Marru teki jokin aika sitten blogissaan
focacciaa kahdellakin eri ohjeella.
Monella ohjeella minäkin olen kokeillut, 
mutta tästä tuli kyllä nyt suosikkini:)

50 g hiivaa
6 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
n. 10 dl jauhoja

Pinnalle heitin Arlan maustettuja fetapaloja, maultaan paprika.
Maustettua öljyä käytin voiteluun, 
fetaa murustin pinnalle sormisuolan kaveriksi.

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, 
lisää öljy ja suola, sekä 
lopuksi jauhot. 
Sekoita tasaiseksi. 
Huomaa, että taikina on löysää! 
 Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota 30 min.
 Paista 225 ° n. 15-20 min. 
Tarjoile lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.
fo.JPG
Bulgariassa saimme ruoan yhteydessä WhitePizzaa.
Pizzassa ei ollut edes tomaattia,
vain emmentalia ja mozzarellaa.
Meidän versioon meni loput fetasta:)
Pohjana meillä on "tortillaläpysköjä" 
Mausteena pikkasen pizzamaustetta.

Kyllä on muuten hyvää ja tosi VÄHÄRASVAISTA ;)
Jos pizzaa jää, niin pussissa pizza pehmenee 
ja maku muuttuu vähemmän miellyttäväksi...
Joten kaikki on syötävä kerralla pois!
fo2.JPG

Lisäksi tein joitain vähän enemmän pizzan näköisiä :)
Puolivalmiita sämpylöitä, 
ketsuppia, 
jauhelihaa, 
kinkkua, 
pizzamaustetta ja 
päälle juustoa.

Uuniin 225 ° kunnes juusto on sulanut.
Makujahan on vaikka kuinka! :)
fo3.JPG
Pizzat on kuvissa vasta menossa uuniin, 
ja en kiireessä muistanut ottaa jälkeen-kuvaa,
mutta kaikkihan tietää, miltä sulanut juusto näyttää ;)

P.S. Me ollaan nyt sitten lähdössä Eveliinan kanssa 
Lontooseen joulukuussa =D
Vähänkun mä olen HAPPY!!!

nimi.png