sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

PIHOJEN PORTIT AUKESIVAT YLEISÖLLE

Jaakonpäivien normaaliantiin kuuluu vanhan puutaloalueen Skatan pihakierros. Halukkaat avaavat porttinsa yleisölle, ja täytyy myötää, että nämä pihatapahtumat vetävät aina satapäin osallistujia. Skata on tosiaan vanhaa puutaloaluetta, jossa pääpiirteissään on kaikilla korkeat aidat. Tästä syystä pihoihin näkeminen porttien yli on melkeinpä mahdotonta, ainakin tälläisellä 160+ mittaisella. Harmikseni kamerastani loppui 2 päivän lomareissun aikana akku ja en ehtinyt sitä ladata (tulimme kotiin ja lähdimme heti pihakierrokselle), joten kokonaiskuvien otto jäi sen takia.

Tämä piha herättelee melkeinpä kaikkia aisteja -silmät, nenä ja korvat pääset tässä pihassa lepäämään. Omaan makuuni piha on ehkä liian täyteen "rakennettu", vaikkakin kaikki yksityiskohdat olivatkin tarkoin suunniteltuja ja todella ihania. Itse kaipaan pihaan (kuten kotiinikin) avaruutta - tilaa olla ja touhuta. 
IMG_1057.jpg

IMG_1021.jpg

IMG_1023.jpg

IMG_1022.jpg
Pihassa oli kaikkiaan 4 (jos muistan oikein) vesielementtiä, jotka porisivat ihanasti.
IMG_1056.jpg

IMG_1026.jpg

IMG_1029.jpg
Vastatervatun tynnyrin tuoksu oli huikea
IMG_1054.jpg

IMG_1033.jpg
Ulkovajan päädyssä olevaan pieneen huoneeseen oli tehty kodikas oleskelutila lapsille.
IMG_1040.jpg
Tämä seuraava piha on mieleeni lähinnä sen yksinkertaisuuden ja rauhallisen tunnelman ansiosta. Tämä talo on ihan lapsuudenkotini vieressä ja kun se oli myynnissä, muistan miettineemme sen ostoa. Talo oli kuitenkin aivan liian pieni meille. Mielenkiinnolla seurasin talon remonttia ja se mihin ihastuin, oli tämä ikkuna. Ikkuna on viereisen talon umpinaista päätyseinää vasten, ja asukas on saanut kauniisti piilotettu ruman näkymän. 
IMG_1062.jpg
Kuva toisen ikkunan kautta otettuna. Asukas on maalannut seinän mustaksi ja sen jälkeen "tapetoinut" seinän/ikkunan kauniisti erilaisilla liinoilla. 
IMG_1071.jpg
Pihassa oli iso katettu terassi ja sen edessä kasvatettiin erilaisia yrttejä ja raparperiä. Kotitaloni on muuten tuon sinisen talon vieressä.
IMG_1063.jpg
Pienillä asioilla saadaan puutarhaan kauniita yksityiskohtia
IMG_1065.jpg

IMG_1068.jpg

IMG_1069.jpg
Minun makuuni yksi on ylitse muiden ♡ Kyseinen piha sattuu kuulumaan tuttavalleni, mutta se ei vaikuta päätökseeni millään lailla. Huomasin tässä pihassa, että kuvailu jäi, sillä päädyin enemmänkin ihasteluun. 
IMG_1083.jpg

IMG_1084.jpg

IMG_1076.jpg

IMG_1078.jpg

IMG_1079.jpg

IMG_1081.jpg

IMG_1082.jpg

IMG_1080.jpg
Kyseinen piha on täynnä kukkia, yrttejä, perunoita, mansikoita, paprikoita... Ja kyllä, vaikka piha on täynnä, on joka alueella selvä tarkoitus ja se tekee minun silmääni pihasta todella rauhallisen oloisen. 

Ensi vuoden Jaakonpäiviä ja pihakierrosta odotellessa
​Pietarsaari kiittää ja nukkuu seuraavat 51 viikkoa 😂