perjantai 18. joulukuuta 2015

MIKSI MAKSAA TUOTTEESTA PALJON, KUN SEN VOI SAADA MUUALTA HALVEMMALLA?

Olen tunnetusti Arabia/Iittala/Hackman fani. Ostan mielelläni kotimaista (no, kotimaisuudesta voidaan tosin olla montaa mieltä), sillä ne kestävät ja sarjoihin saa ostettua yksittäisiä kappaleita lisää, mikäli kuppi tai lautanen hajoaa. Olen kerännyt isommille tytöille astiastot Teema-sarjasta, värinä valkoinen, musta ja Muumi seikkalu-sarja . Aterimina heillä on Hackmanin Savonia ja laseina Iittalan kirkas Kartio. Vertailen AINA hintoja, sillä niissä voi olla suuriakin eroja. Jos kyseessä on tunnettu tuote, katso kaupassakin netistä, voinko saada sen jostain halvemmalla. 


Eveliinan muuttaessa pois kotoa, katselin Savonia-aterimien hintoja. Halvimman ja kalleimman hintaero oli noin 40 €, ottaen huomioon, että halvemmassa paketissa oli jälkiruokalusikat kaupanpäällisinä. Ja jos joku on kyseisestä merkistä kiinnostunut, niin tällä hetkellä Citymarket myy niitä todella edullisesti. Valitettavasti täytyy kuitenkin myöntää, että Iittalan omissa myymälöissä käyn katselemassa vain uutuuksia ja hankinnat teen muualta. Jostain syystä heidän oman myymälän hinnat ovat korkeammat kuin jälleenmyyjen, mutta näinhän se useasti on 😕


Essi on meidän perheen "hamstraaja". Essillä on kaikki valmiina jo omaan kotiin, vaikka hän on vasta lukion kakkosella. Essi pitää Kastehelmi sarjasta, jota hän on hankkinut itselleen lähinnä kirkkaana. Hän halusi kuitenkin kaksi Kastehelmen harmaata tuikkukippoa joululahjaksi ja siinä vaiheessa, kun aloin niitä netistä etsimään (halvinta tietenkin etsin, sillä noissa "10 € tuotteissakin" voi olla SUURIAKIN eroja), oli se menoa minullakin 😂 Yleensä ostan kaikki Prismasta, sillä Essin ollessa siellä töissä, myös perheemme saa tuotteista henkilökuntaedun. Viime keväänä Prismassa oli tarjouksessa Kastehelmen matta valkoinen jalallinen kulho, hinta oli vain 7 €.
12380031_10205530841178117_1492950633_n.

Arvatkaas ostinko minä niitä varastoon :) On ollut helppoa antaa niitä lahjoiksi sellaisille, jotka keräävät kyseistä sarjaa. Itselleni en aikonut jättää niistä yhtään, sillä en pitänyt Kastehelmestä... Ajan myötä ihastuin kuitenkin sarjaan ja päätin, että ostan jouluksi yhden matta tuikkukipon jalallisten kaveriksi ja se kotiutui Sokoksen verkkokaupasta. Hintaa Sokoksen ja kalleimman välillä oli 8.55 €, mikä minun mielestäni on iso summa.


Paikallisessa Halpa-Hallissa oli tarjouksessa Kastehelmen itsenäisyyspäiväsetti, jossa oli yksi kirkas ja yksi sininen Kastehelmen tuikkukippu vain 12,95 €. Kotona tajusin, että olin sen ostanut😂 No, arvatkaas alkoiko se kirkas kaipaamaan kaveria...
12325393_10205530837858034_2055720557_n. 

Olin Essin kanssa Halpa-Hallissa ja katselin kirkasta tuikkukippoa nr 2. Totesin, että tuollainen punainenkin olisi tosi kiva... Pelkän punaisen hinta oli muistaakseni 24.90 €. Silloin Essi huomasi, että heillä on paketti, jossa oli sekä kirkas että punainen, hinta oli 22.90 €. Prismassa kyseinen paketti oli 34.90 €. 

12355190_10205530850178342_482590598_n.j

Olen aina ollut tarkka rahasta ja vertaillut hintoja. Joululahjoja pakatessa tajusin, kuinka paljon olin säästänyt ostaessani tuotteita vain ja ainoastaan hintoja vertailemalla. Ei meillä muutenkaan ostella lapsille lahjaksi 80 € maksavia virtuaalikoiria, joka kiinnostaa pari viikkoa vaan yritän (yksikkö on tässä tapauksessa oikea sana, sillä Mikki ei lahjaostoksiin puutu) hankkia lahjoja, jotka kestävät sukupolvelta toiselle tai lahjoja, jotka "kulutetaan" loppuun. Tytöillä nämä ovat mm. Top Model kirjoja, joita he tykkäävät tehdä. Alex menee enemmänkin lego/geomag linjalla. 


Laskin lahjoja pakatessa Essin ja vanhempieni lahjojen arvot. Säästö oli valtava!

Vanhempieni lahjat maksoivat yhteensä noin 30 €, kun niiden normaali arvo oli yli 100 €. Essin kohdalla erotus oli vieläkin suurempi, hintaa nimittäin nosti eräs design tavara, jonka ostin molemmille isoille tytöille. Essin lahjoista maksoin 240 € ja lahjojen todellinen arvo on 724 €. Huomattava säästö, sanoisin"Vertailu kannattaa" 👍🏼