maanantai 26. tammikuuta 2015

ESSIN HUONEEN MUUTOS

Kokeilin latailla lomakuvia blogiin, mutta jostain syystä ei vain onnistu :( Tästä syystä saatte vieläkin odotella... Tässä teille postaus, jonka tein eilen illalla. Nyt kuitenkin luistimien päälle ja illalla uudelleen kuvien pariin. Josko sitten onnistuisi :)

Remonttia tehdessä Essi halusi vaatekaapiensa väliin "koulupöydän". Kertaakaan (tietääkseni) Essi ei ole siinä läksyjään tehnyt, vaan niiden teko paikka on jostain syystä keittiön pöytä, sohva, lattia, sänky jne... Kyseisellä neidillä on myös  varmasti eniten vaatteita tässä perheessä ja vaatekaappitila alkoi loppumaan. Mietin ensiksi, että laitamme keskelle vain ovet ja vaateryhmä olisi ollut valmis, mutta Essi alkoi puhumaan peilistä ja onhan se tärkeä huoneessa, missä pukeudutaan. Liukuovet oli paras ratkaisu, sillä tuon kolon leveys oli 70 cm eli siihen ei saa yhtä ovea ja kahdella ovella peilit olisivat ollet todella kapeita, koska niissä olisi pitänyt olla kehys.

essi5-horz.jpg
Liukuovien kanssa tuli taas se ongelma, että ne vievät edestä tilaa melkein 10 cm ja vastaan tuli huoneen oviaukko. Vaihtoehtoja ei ollut muuta kun irrottaa kaapit seinästä, ottaa jalat alta pois ja sahata kaappien syvyydestä se 10 cm pois. Tällä keinolla liukovet mahtui eteen ja kaappien päälle tuli lisätilaa.
Ovet olisi voinut laittaa kattoon asti, mutta meillä sieltä puuttui tuki (koska tälläistä ei remppavaiheessa ajateltu),
niin pienensimme ovien korkeutta tarkoituksella sen verran, että Essi sai sinne haluamansa tekstin. Tosin sekin on saanut jo lähtöpassi uhkauksen ;)
joulun%20alla%202014%20062.jpg
Mitä sisustukseen tulee, on tytär tullut äitiinsä. Tapettaja ja värejä vaihdellaan tiuhaan tahtiin, kunnes "täydellinen" valinta löytyy ;) Essillähän oli aluksi tälläinen kukkatapetti, mutta se "söi" kaiken seinällä olleen
essi1.jpg
Sitten tapetoin ja maalasin sisustaja-opintoihin liittyen Essin huoneen peräseinän uuteen uskoon. Tähän seinään Essi oli tyytyväinen melkein pari vuotta.
sekalaista%202-2014%20001.jpg
Nuo verhot tein muuten Essin huoneeseen viime jouluksi :)
sekalaista%202-2014%20003.jpg
Yli vuoden Essi oli puhunut, että haluaisi huoneen valkoiseksi (sanoo tyttö, joka sanoi jossain vaiheessa minulle, että sä maalaat kaikki valkoiseksi :D ). Essin huone on hieman pitkän mallinen ja sinne paistaa aurinko vain aamupäivällä, joten huone on pimeähkö. Päätimme Mikin kanssa yllättää Essin tyttöjen Lontoon matkan aikana. Mikki alkoi teippaamaan huonetta ja minä laitoin muita juttuja valmiiksi. Seisoin huoneen ovella ja mietin, että ollaankohan me ihan tyhmiä. Vaaleampi harmaa on sen verran vaalea, että auringonpaisteella sitä ei paljon valkoisesta erottanut... Pieni mietintätuokio kirkasti ajatukset ja päätin, että vain tumma laatikko peräseinältä sai lähteä. Pari maalikerrosta, tunti aikaa ja huoneesta tuli paljon suuremman näköinen :) Ja mikä tärkeintä, oli Essi tyytyväinen :)
Essin huone tänä jouluna
joulun%20alla%202014%20061.jpg

joulun%20alla%202014%20058.jpg