maanantai 7. marraskuuta 2016

DIY -JOULUTÄHDET

Meillä ei ole vielä lunta nimeksikään, pikkuisia puolen sentin paksuisa länttejä siellä tällä. Ensimmäiset kunnon pakkaset on tänään, sillä mittari näyttää -12. Joulu on jo ajatuksissa ja monta joululahjaa on jo kaapin kätköissä. Joulupukkikäsityöt vie kaiken yksinolo aikani, sillä oli lahja kenelle tahansa, on se tehtävä salassa -lapset voivat lipsauttaa sen vahingossa muille. Yhteiset askartelut eivät kuitenkaan ole salaisuus ja lapset tykkäävät, kun on tekemistä. 
willaolivia6.jpg
Meillä Elle tykkää, kun pimeässä hohtavat tähdet jäävät illalla "päälle" vaikka valot sammutetaan. Ja onhan se kiva nukahtaa tähtiä katsoessa
WillaOlivia%20013.jpg

WillaOlivia%20007.jpg
Fimosta, sooda- tai taikataikinasta saa myös kivoja, oman näköisiä, tähtiä
WillaOlivia%20017.jpg
ja niitä voi sitten vapaasti piilotella vaikka talviasetelmiin. Ainakin Fimo kestää pakkasen ja pienen kosteudenkin. Itselläni on ollut samaiset tähdet nyt 2 talvea ulkona (sateelta suojassa) ja ne eivät ole muuttuneet mitenkään.
WillaOlivia%20018.jpg
Itselläni on vielä tämä viikko sairaslomaa ja aion käyttää nämä aamupäivät joulusalaisuuksien tekoon. Ja kerrankin minulla on kalenterissa vain yksi merkintä tälle viikolle (viime viikolla niitä oli 10 😓), joten nyt nautitaan "tekemättömästä" viikosta. Iltapäivällä ajattelin kokeilla lasten kanssa uusia paperitähtimalleja, joita on muuten netti pullolllaan.

Oikein ihanaa pakkasviikkoa kaikille, ja toivotaan, että mekin saisimme edes pienen valkoisen peitteen maahan.