torstai 27. marraskuuta 2014

JOULUSIIVOUKSET TEHTY

tai siis meillähän ne tehdään vielä moneen kertaan ennen joulua, mutta nyt selvitään pelkillä viikkosiivouksilla :)

Marttojen mukaan
joulusiivous aloitetaan koko perheen voimin glögilasin ääressä pohtien ja suunnitellen. • Onko joulusiivous ilo – vai välttämätön paha?

 • Onko välttämätöntä tehdä suursiivousta juuri jouluksi?

 • Vietetäänkö joulu komerossa – jolloin komerotkin on siivottava?

 • Huomaako joku, jos jokin nurkka on jäänyt siivoamatta? Jos huomaa, haittaako se?

 • Aloitetaanko siivous jo joulukuun alussa vai vasta aatonaattona?

 • Miten työt jaetaan?

 • Siivottaisiinko yhdessä ystäväperheen kanssa molempien kodit?

 • Pitääkö kaikki tehdä itse? Saisitko jostain apua? Sukulaislapset ja naapurin teinit voisivat olla halukkaita tienaamaan taskurahaa. Siivouspalvelujakin on tarjolla.

 • Ovatko siivousvälineet kunnossa?


  Joka tapauksessa minulla on aina ollut niin, että paikat pitää olla siistinä jouluna, vasta silloin pääsen itse nauttimaan joulusta. Komeroita en siivoa (sen tein jo pari kuukautta sitten), keittiönkaappeja en pese erikseen, sillä teen sen aina kun näen tarpeelliseksi. Asuintiloille teen täydellisen siivouksen, katosta alaspäin lähtien. Ja nyt minulla on Marttojen vimppakohtakin hoidettu :)

Sain nimittäin mahdollisuuden osallistua Sinituotteen joulusiivouskampanjaan. Olen käyttänyt Sinin tuotteita niin kauan kun muistan. Minusta on kätevää, kun ei tarvitse olla kymmentä eri vartta, vaan kaikki sopivat yhteen. Jokin aika sitten kävin läpi siivouskaappini sisältöä ja huomasin, että kauan palvelleet tuotteet alkoivat näyttää enemmänkin kaatopaikkatavaroilta kun siivousvälineiltä. Tästä syystä minun oli todella helppo päättää minkä teeman valitsin Sinin kamppanjassa, se on asuintilojen joulusiivous :)
willaolivia31.jpg

Aloitan siivouksen aina katosta. Mitään likaahan katossa ei sinänsä ole, mutta ne "hämähäkin" verkot ärsyttävät kovastikkin. Pyyhin katon ja seinien nurkat nivelletty lakaisuharja ja mikrokuituliinalla.
willaolivia32.jpg

Imuroin ensiksi lattiat, jotta sain suurimman pölyn pois. Meillä nimittäin juoksee villakoirat jo imurointia seuraavana päivänä, sen verran vauhdikasta tämä elämä meillä on ;) Sen jälkeen pyyhin pölyt kuivalla mikrokuitu pölykintaalla.  Ja toiseksi mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että märän liinan edessä menee pölyrantuja :P "Kuivapyyhkimisen" jälkeen siirryin märällä pyyhkimiseen ja nyt otin avuksi mikrokuituliinan. Peilit pyyhin mikrokuitu ikkuna- ja peililiinalla.
willaolivia33.jpg

Ja ei muutakun lattian kimppuun. Vaikka meillä sallitaan ruokailu VAIN KEITTIÖSSÄ, livahtavat lapset heti kun katseeni välttää jonnekkin muualle. Mikä kumma siinä on, että ruokailu sille tarkoitetussa paikassa on pakkopullaa :O Joka tapauksessa tämän seurauksena meillä on olkkarin lattiassakin täpliä, joita pesen pois pitkin viikkoa. Halusin koittaa kuinka paljon pölyä olkkarin lattiaan jää, vaikka olin imuroinnin jo tehnyt. Laitoin mikroluitumopin päähän laminaatille tarkoitetun pölyliinan ja täytyy myöntää, että tulihan sieltä vieläkin pölyä :/ Pesin lattian mikrosetillä, joka sisälsi uuden monitoimimopin ja mikrokuitumopin. Varren päähän kiinnitin minulle uuden tuttavuuden, mikrokuitulaminaattipyyhkimen. Mä oon niin IN LOVE tuohon ♥
willaolivia35.jpg

Maton heitin ennen siivousta pihalle lumeen ja tamppasin ne sitten Roosa nauha mattopiiskalla. Tyttöjen huoneen mattoon jäi kiinni vielä pitkiä hiuksia ja ne poistin matolle tarkoitetulla teippiharjalla.
willaolivia34.jpgKyllä se vaan kulkaas tyttöset on niin, että oikeilla välineillä siivouskin on kivaa :)

ARVATKAAS MITÄ... Sinullakin on mahdollisuus voittaa oma siivouspaketti TÄÄLLÄ :)


Yhteistyöpostaus