tiistai 20. maaliskuuta 2018

NOPEA PEKONI-KANAFILE

Itselläni ei ole tällä hetkellä aikaa seistä hellan edessä kauaa, joten nopeat ruoat ovat vain plussaa. Tämä ohje on ollut kaapissani monta vuotta, mutta olin unohtanut sen sinne niin kauaksi aikaa, etteivät nuorimmat meidän perheen lapset olleet sitä edes maistaneet. 

Tarvitset ensimmäiseen vaiheeseen
kanafileitä (itse käytän maustettuja, niin muita mausteita ei tarvita)
pekonia
Kääri pekonit kanafileiden päälle ja paista niitä uunissa 200 astetta, noin 40 min. Minulla on folio päällä ensimmäiset 30 min ja sitten poistan sen, että lihat saavat väriä.
Kun kanat ovat uunissa, sekoita kastike sillä välin
1 purkki creme bonjouria (salotti-ruohosipuli)
1 purkki creme fraicheä
1 pilkottu paprika
0.5 dl ketsuppia
0.5 dl sweet chili kastiketta
2 valkosipulin kynttä
pari pyöräytystä valkosipulimyllystä 
ripaus suolaa
Sekoita aineet keskenään ja lisää kanojen päälle.  Halutessa voit laittaa vielä juustoraastetta (meillä Lidl chilijuustoa) päälle. Laita uuniin vielä noin 10 min (folio päälle). 
Tarjoile riisin ja salaatin kera. 
Kastiketta tulee sen verran paljon, että itse pilkon vielä kypsennettyä pekonia kanojen päälle -tällöin saan jäljelle jääneestä kastikkeesta seuraavalle päivälle toisen ruoan.