perjantai 6. lokakuuta 2017

MAUKAS OMENAPIIRAKKA

Viimeisiä kotimaisia omenoita viedään ja pitihän minun  päästä kokeilemaan vanhaa reseptiä, jonka löysin kaapin kätköistä. Pohja on todella maukas, varsinkin jos malttaa odottaa seuraavaan päivään.
 3 munaa
3 dl sokeria
100 g margariinia
1 1/2 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl vehnäjauhoa
4 omenaa lohkoina pinnalle
 Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu maito/margariiniseos. Vatkaa lopuksi sekaan vielä vehnäjauho/leivinjauheseos. Pinnalle omenat, halutessa voi myös heittää pinnalle kanelijauhe-sokeriseosta.

190 astetta (kiertoilma), kunnes on kypsää (minun uunissa 25-30 min)
Tarjoile vaniljajäätön tai -kastikkeen kera

Mikäli et halua, että pohja on paksu (tällä ohjeella noin 5 cm), niin puolita pohjan määrät