perjantai 3. helmikuuta 2017

DIY -KAUPPA- JA JUMPPAKASSI

Olen kyllästynyt kauppojen muovipusseihin, sillä niitä pursuaa kaapeistamme enemmän kun meillä on tarvetta. Minulla on Ikean kauppakassi -ei se sininen, vaan sellainen ohut versio- mutta ei se riitä tämän perheen ruokaostoksiin.
IMG_3218.jpg 
Toisaalta halusin kasviksille ja hedelmille oman, ettei ne murskaannu muiden painavien tavaroiden alle (lasten pakatessa näin käy useinkin). On sitten kotonakin helpompi lajitella ruoat oikeisiin paikkoihin. Laukun tekemisessä taisi mennä tasan 10 min, sillä laukun tekeminen ei vaadi mitään kummosia taitoja.
Revin (näin pala on varmasti lankasuora) kankaasta noin 90x50 cm palan ja ompelin sivut yhteen (muista jättää yksi sivu auki). Sitten taitoin pohjaan kolmiot ja ompelin ne -tämän vaiheen voi hypätä halutessaan yli. Sitten käänsin yläreunan ja tikkasin sen. 
IMG_3219.jpg
Kantokahvat on samasta yksivärisestä kankaasta. Pala on silitetty kanttinauhatyyppisesti ja ommeltu molemmista reunoista. Kahvat voi olla sen pituiset kun itse haluat. Sitten vain tikkasin ne kassin reunoihin kiinni.
IMG_3217.jpg
Ruokakassin nähtyään Elle halusi itselleen uuden jumppakassin. Lastemme koululla ei ole jumppasalia, joten he joutuvat lähtemään aina joko naapurikouluun tai muualle jumppaamaan ja tästä syystä kassi on tarpeellinen. Kankaaksi hän halusi ehdottomasti samaista vihanneskangasta, mitä olin käyttänyt omaani. IMG_3220.jpg
Kun annoin kassin Ellelle, hän alkoi heti värittämään vihanneksia ja hedelmiä. Nyt ei ainakaan tule sekaannusta, kenen kassi on :) 

Joku ehkä muistaa millaisilla välineillä laitoin viimeksi painonappia tekemääni kukkaroon... Jos haluatte virkistää muistia, niin kuva löytyy täältä. Tuon lihanuija episodin jälkeen aloin tutkia nettiä ja kaikki kehuivat Prymin painonappipihtejä. Koska hinta ei ollut edes suolainen, ostin ne. Eilen sitten pääsin kokeilemaan niitä käytännössä. Olen muutenkin nyt keskittänyt painonapit Prymiin, sillä tiedän näiden tuotteiden toimivan nyt keskenään ja muutenkin, onhan ne hyväksi havaittujakin. Painonapin laitto kävi kuin lasten leikki. Ei tarvinnut miettiä, jos lyön nappia vähän vinoon, vaan pihdit varmistivat suoraan laitoin. Ellen jumppakassiin laitoin minulle uudet tuttavuudet, muoviset painonapit. 
IMG_3214.jpg

IMG_3215.jpg
Eipähän mene nyt laukku sekaisin kenenkään muun kanssa :)
IMG_3221.jpg