keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

KUIVAKAKKUJA JA LEIPÄÄ

Olen sanonut monesti, että rakastan leipomista!
Tässä muutama juttu, mitä olen viime aikoina tehnyt:)
Noita kuivakakkuja tapaan tehdä usean kerralla.
Viimeiset kaksi kertaa olen tehnyt neljä kerralla, ja 
jos ei omat lapset syö, niin vieraat sitten :)

Ellen ja minun synttäritkin lähenevät,
ja pitäisi pikkuhiljaa taas miettiä jotain uusia herkkureseptejä:)
Olen ostanut pari uutta reseptikirjaakin, joten katsotaan sitten mitä löytyy ;)

APPELSIINIKAKKU
kakku1.JPG
300 g margariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
hieman appelsiiniaromia
1,5 dl maitoa

  Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. 
Lisää appelsiiniaromi ja maito. 
Sekoita tasaiseksi. 
Voitele ja jauhota vuoka,
paista 180 °c noin 45-50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassa vähintään 15 minuuttia ennen kumoamista.
 Vuokana käytin Domino vuokaa, jonka löydät täältä
Väliin laitoin Blå Bandin Mango-passionmoussea.
Hitsit, oli hyvää!!


MAUSTEKAKKU

MAUSTE.jpg
 Tämä on ehdottomasti meidän perheen mielestä 
paras maustekakku ohje!


4 munaa
200 g (2,5 dl) sokeria
1 dl siirappia
200 gr margariiniä
1 tl neilikkaa
1 tl kaardemummaa
2 tl pomeranssinkuorta
1,5 tl kanelia
1,5 tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
275 gr (4 dl) jauhoja
 Vatkattuun muna-sokeriseokseen lisätään kattilassa kiehautettu 
siirappa-margariini-mausteseos.
Lisää kiehautettu seos jauhojen kanssa vuorotellen
180 ° ja noin 45-60 min


TIIKERIKAKKU
TIIKERI.jpg
Oma tiikerinkakun ohjeeni on mielestäni aika kuiva, 
joten googlasin kostea tiikerikakku ja tämä tuli.


3 munaa
2½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maitoa
1½ rkl kaakaojauhetta
150 g margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä


Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää toisiinsa sekoitetut vanilliinisokeri, leivinjauhe ja vehnäjauho.
Lisää maito ja lopuksi sulatettu ja jäähdytetty margariini.


Ota kolmasosa taikinasta erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe.
Laita taikina kerroksittain vuokaan,
niin että päällimmäisenä ja alimmaisena on vaalea kerros.
Paista alaritilällä 200° noin 45 min.


IHANNEKAKKU
ihanne.jpg
 2 munaa
2 dl sokeria -vatkataan keskenään
2 kuppia jauhoja ja
2 tl leivinjauhoja lisätään muna-sokerivaahtoon
100 gr margariiniä ja 
1 dl vettä kiuhautetaan ja ne lisätään viimeisenä.


Halutessa voi lisätä hedelmäpaloja!


175 °, aika... hmmm:) 
Kokeilen aina tikulla, 
mutta puolisen tuntia, sillä mukaan tulee kuumaa nestettä


SITRUUNAKAKKU

sitruuna.jpg
Tämä olen tehty ennenkin (meidän ex paras) sitruunakakun ohjeella, 
mutta kun se Ryytihyppysen sitruuna-aromi meni loppumaan
ja uutta ei tähän hätää ole :(
Nyt korvasin aromin ihan sitruumamehulla.

Maku on ihan ok, mutta hieman enemmän sitruuna saisi maistua.
Tämän ohjeen olen joskus aikaisemmin julkaissut,
 mutta laitetaan se uudestaan


2 munaa
2,5 dl sokeria
3 rkl sitruunamehua
4 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhoa
1 dl kiehuvaa vettä
100 gr margariiniä


Vatkaa munat ja sokeri.
Lisää jauhot ja sitruunamehu.
Viimeiseksi kattilassa keihautettu vesi+margariini.


Paista 200 ° n. 30 min




PANNUKAKKU
Meidän perheen uusi suosikkiohje:)
pannari.JPG
4 dl jauhoja
1-1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria 
8 dl maitoa
 2 munaa
0,5 dl öljyä


Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat sekä sulatettu, 
jäähtynyt margariini.
Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja 
paista 200-225° n. ½ tuntia.

SAARISTOLAISLEIPÄ

Alkuperäinen ohje täältä
saaristolaisleip%C3%A4.JPG
 7dl piimää
50g hiivaa

2dl mallasta (Tuoppi kotikalja)

2dl vehnälesettä

2dl ruisjauhoja

2tl suolaa (voi laittaa reilummin)

6,5dl vehnäjauhoja

2dl siirappia 

 (ensi kerralla laitan hieman enemmän siirappia)

Taikina on löysähköä!


Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne piimään. 
Lisää viimeiseksi siirappi.

Jaa taikina leipävuokiin, 3 x litran vuoat


Anna kohota 1,5 tuntia ja paista 175° 1,5 tuntia. 

Kun paistoaikaa on jäljellä puolisen tuntia,
 voit valella leipiä siirappi/vesi seoksella

Leipä on tosi pehmeää uunista otettuna ja se on parempaa seuraavana päivänä  ja paranee vanhetessaan.


 VALKOSIPULIPATONGIT (4 kpl)
Alkuperäinen ohje täältä

valkosipulipatongit.JPG
  0,5 litraa kädenlämpöistä vettä
50 gr hiivaa
1 tl suolaa (itse laitan enemmän)
loraus siirappia
0,5 dl öljyä
3 tl valkosipulijauhetta
10-12 dl vehnäjauhoja


Sekoita aineet ja vaivaa taikinaksi.
Kaada taikina pöydälle ja 
anna sen levätä peitettynä n.10 minuuttia
Jaa taikina neljään osaan, pyörittele palleroiksi 
ja peitä 5 minuutiksi
Tee palleroista levyjä, kooltaan n.10X20 cm,
rullaa ne patongin näköisiksi pitkuloiksi.
  Nosta patongit pellille ja litistä ne painelemalla littanoiksi
(nousee Kirsin mukaan paremmin)


  Tee viillot patonkeihin
Kohota kunnes näyttävät pulleilta
Kostuta (vaikka sumutuspullolla) ennen uuniinlaittoa ja 
ripottele halutessasi päälle leseitä,kaurahutaleita yms.
Paista 225° noin 20 minuuttia

Näitä tehdessä tytöt tuli nenä kurtussa kysymään, että 
MITÄ IHMETTÄ SÄ TEET????
Hyvin kyllä maistui,
vaikka valkosipulin tuoksu oli melkoinen;)

Herkullisia makuhetkiä!! 

Jostain syystä en saa rivityksiä tasaiseksi,
 vaikka kuinka yritän, 
mutta haitanneeko tuo...

nimi.png