torstai 18. elokuuta 2011

Putkihommia ja pihavalojen laittoaKaksi ISOA kiveä on pudonnut sydämeltäni  :)
(aluksi kirjotin, että 2 sydäntä on pudonnut kivelta ja aloin miettimään, että onpas tyhmän kuulosta)
Muistatte varmaan, kun kerroin, että takkamme kasattiin kahteen kertaan, koska takan mukana tullut tulilaasti oli viallista. Valmistaja myönsi heti sen vialliseksi (tutkittuaan sen tietenkin), mutta korvauksista on nyt viestitelty puolin ja toisin. Jostain syystä oli asia jäänyt heidän pöydälleen, ja tänään sain sitten soiton. "Langan toisessa päässä" oli mies, joka sanoi heti, että nyt hoidetaan tänä pois päiväjärjestyksestä. 
Nyt on korvaus hoidettu ja olemme siihen enemmän kuin tyytyväisiä :)
 Ah, mikä asenne:) Tuollaisia ihmisiä lisää tänne maapallolle!!!
Mikään ei stressaa enempää kuin hoitamattomat asiat.

Se toinen kivi on putkimies...
Mies kävi, hoiti hommansa ja poistui 5 tunnin jälkeen :D
Edellinen firma olisi varmaan laittanut näitäkin putkia viikon. Nyt odotellaan saunasumu paketin saapumista, että saadaan ne putket asennettua seinien sisälle ja sen jälkeen saunan seinien panelointi ja kylppärin levytys.
Kolmas hyvä asia tästä on, että saan vihdoin ja viimein pyykinpesukoneen ja kuivausrummun tänne kotiin. Nekin putket kun jäi edelliseltä laittamatta :(
Pikkasen taas helpottuu tämä elämä täällä. Arvaatte varmaan kun 7 hengen pyykkiä pestään, niin aika usein olen vieraillut vanhassa kodissa -ensin laittamassa pesukoneeseen, sitten kuivausrumpuun ja sitten hakemassa... :(
Nyt sekin loppuu :D JIPPII!!!
 Tässä kuvaa meidän pannuhuoneesta putkimiesten jäljiltä. 
Tuossa näkyy meidän maalämpö"pömpelit" ;)
q1.JPG
Tilasimme Kiinasta Led valoja ulos terassille ja sisäpihan katoksen alle. Aloimme eilen niitä laittelemaan, ja kuin tilauksesta sähköasentajamme (isä) tuli käymään. Mikki ja isä sai laitettua etupihan tunnelmavalot valmiiksi. Nuo valot toimii katkaisijalla. Lisäksi tuohon tulee liiketunnistimella toimivat kirkkaat kulkuvalot, jotka syttyvät sitten automaattisesti, kun portista tulee joku 
-on se sitten naapuri kissa tai vieras :) 
Sisäpihalle tulee samanlaiset -tunnelmat katkaisjan taakse ja tunnistimella kirkkaat valot. 
Valo ei todellisuudessa ole noin keltainen. 
Led valot on teholtaan 3 wattia ja suosituksena oli, että ne laitettaisiin metrin välein. Onneksi laitoimme nuo 1,5 m (ikkunoiden eteen ) ja 1.75m (tuohon oven eteen) välein. 
Nyt valaistus on juuri sopiva :)
q2.JPG
Laittakaa roskasuodatin päälle kun katsotte kuvaa. En alkanut siivoamaan, kun tänään joudutaan repimään vielä muutama lauta pois toisten valojen vuoksi.

Nyt on syksy tullut -vettä tulee taivaan täydeltä ja patterit ovat menneet päälle. Lattialämmityskin kytkettiin eilen putkimiehen toimesta. Nyt on ihana kävellä, kun ei ole varpaat jäässä (niinkun ne minulla AINA on) :)

Syksyistä päivän jatkoa kaikille!!nimi.png