torstai 18. elokuuta 2011

Putkihommia ja pihavalojen laittoaKaksi ISOA kiveä on pudonnut sydämeltäni  :)
(aluksi kirjotin, että 2 sydäntä on pudonnut kivelta ja aloin miettimään, että onpas tyhmän kuulosta)
Muistatte varmaan, kun kerroin, että takkamme kasattiin kahteen kertaan, koska takan mukana tullut tulilaasti oli viallista. Valmistaja myönsi heti sen vialliseksi (tutkittuaan sen tietenkin), mutta korvauksista on nyt viestitelty puolin ja toisin. Jostain syystä oli asia jäänyt heidän pöydälleen, ja tänään sain sitten soiton. "Langan toisessa päässä" oli mies, joka sanoi heti, että nyt hoidetaan tänä pois päiväjärjestyksestä. 
Nyt on korvaus hoidettu ja olemme siihen enemmän kuin tyytyväisiä :)
 Ah, mikä asenne:) Tuollaisia ihmisiä lisää tänne maapallolle!!!
Mikään ei stressaa enempää kuin hoitamattomat asiat.

Se toinen kivi on putkimies...
Mies kävi, hoiti hommansa ja poistui 5 tunnin jälkeen :D
Edellinen firma olisi varmaan laittanut näitäkin putkia viikon. Nyt odotellaan saunasumu paketin saapumista, että saadaan ne putket asennettua seinien sisälle ja sen jälkeen saunan seinien panelointi ja kylppärin levytys.
Kolmas hyvä asia tästä on, että saan vihdoin ja viimein pyykinpesukoneen ja kuivausrummun tänne kotiin. Nekin putket kun jäi edelliseltä laittamatta :(
Pikkasen taas helpottuu tämä elämä täällä. Arvaatte varmaan kun 7 hengen pyykkiä pestään, niin aika usein olen vieraillut vanhassa kodissa -ensin laittamassa pesukoneeseen, sitten kuivausrumpuun ja sitten hakemassa... :(
Nyt sekin loppuu :D JIPPII!!!
 Tässä kuvaa meidän pannuhuoneesta putkimiesten jäljiltä. 
Tuossa näkyy meidän maalämpö"pömpelit" ;)
Tilasimme Kiinasta Led valoja ulos terassille ja sisäpihan katoksen alle. Aloimme eilen niitä laittelemaan, ja kuin tilauksesta sähköasentajamme (isä) tuli käymään. Mikki ja isä sai laitettua etupihan tunnelmavalot valmiiksi. Nuo valot toimii katkaisijalla. Lisäksi tuohon tulee liiketunnistimella toimivat kirkkaat kulkuvalot, jotka syttyvät sitten automaattisesti, kun portista tulee joku 
-on se sitten naapuri kissa tai vieras :) 
Sisäpihalle tulee samanlaiset -tunnelmat katkaisjan taakse ja tunnistimella kirkkaat valot. 
Valo ei todellisuudessa ole noin keltainen. 
Led valot on teholtaan 3 wattia ja suosituksena oli, että ne laitettaisiin metrin välein. Onneksi laitoimme nuo 1,5 m (ikkunoiden eteen ) ja 1.75m (tuohon oven eteen) välein. 
Nyt valaistus on juuri sopiva :)Laittakaa roskasuodatin päälle kun katsotte kuvaa. En alkanut siivoamaan, kun tänään joudutaan repimään vielä muutama lauta pois toisten valojen vuoksi.

Nyt on syksy tullut -vettä tulee taivaan täydeltä ja patterit ovat menneet päälle. Lattialämmityskin kytkettiin eilen putkimiehen toimesta. Nyt on ihana kävellä, kun ei ole varpaat jäässä (niinkun ne minulla AINA on) :)

Syksyistä päivän jatkoa kaikille!!


10 kommenttia:

 1. Siinä terassilla on tunnelmaa :)

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, että asiat hoituvat eteenpäin. On tosiaan ihana kun saa kunnon palvelua jostakin. Upeat ledit olette laittaneet katokseen. Ilolla tässä seuraa remonttinne etenemistä, kun oman talon remontointi on seitsemän vuoden asumisen jälkeen stopannut pahasti.Talo alkaa jo tyhjetä ja voisi muuttaa pienempään asuntoon, mutta remppaa pitäisi tehdä kovasti ennen myyntiin laittamista:(

  VastaaPoista
 3. Onpa tunnelmalliset valot! Ihanat <3 Vaikka kesän loppuminen ja ilman kylmeneminen kurjalta tuntuukin, on syksykin ihanaa aikaa juuri kynttilöiden ja muiden valolähteiden tunnelmallisen hehkun takia :)

  Mahtavaa, teillä on taas otettu iso askel eteenpäin remontissa ja putkiasiat on kunnossa! Onneksi olkoon :D

  VastaaPoista
 4. Oih, miten kodikas sisääntulo ja koko kuisti/terassi tai miksi sitä kutsutaankaan! Jotenkin amerikkalainen fiilis, penkkeineen (ja pussailevine teineineen - jotka kuvasta kylläkin puutuvat)!

  KESÄterkuin,
  Pia

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että saitte kunnon korvauksen!
  Kylläpä näyttää kauniilta nuo valot!:)

  VastaaPoista
 6. Oijoijoi! Nuo ledit on aivan mahtikset! Määki oon aina halunnu tuollaset "sitten joskus siihen meiän taloon". Oliko ne hankala asentaa näin "jälestä päin", eli siis jo valmiiseen taloon?

  VastaaPoista
 7. Maanvavaiva: Niin on :)

  Ansku: Meilläkin tuli edellisessä paikassa aika, jollon oltiin niin täynnä remonttia, että ainakun oli vapaata, niin oli pakko päästä kotoa pois. 12 vuotta laitettiin paikkaa oikeastaan koko ajan jostain -jos ei sisältä niin sitten ulkoa. Mutta me molemmat ollaan sellasia, että ei osata vaan olla. Katotaan, miten tämän kanssa käy, kun laitetaan kerralla kaikki;)
  Ja ei se haittaa vaikka kaikki ei olisikaan kohdallaan, kunhan itse viihtyy kodissaan. Kyllä remontoimaan ehtii myöhemminkin :)

  Päivi: Helpotus on kyllä suuri, kun putkitukset saatiin valmiiksi. Syksy on kyllä ihanaa aikaa, ja ennenkaikkea kun ei ole vielä kylmä:)

  Pia: Kääk, mitä sä sanot -pussailevia teinejä. Toivottavasti ei meidän neidit ihan vielä ;) Ehkä äiti ja iskä;)
  Ei kai, onhan ne siinä iässä nämä meidänkin neidit. Ihanaa aikaahan se oli...

  Heidi: Kiitos :)

  Saila: Kiitos:) Ei ollut vaikea asentaa. Porattiin vaan oikean kokoiset reiät, ujutettiin sähköjohto reiästä reikään ja liitettiin lamput niihin. Meillä otettiin virta vanhasta piha(katto)lampusta ja siten saatiin se katkaisijalla toimimaan.

  VastaaPoista
 8. Hieno juttu, valmis työ. Kaikki hyvin jollei ole HELA oy:n liittimiä niin ei tarvitse vuotojakaan pelätä.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 9. kivaa tunnelmaa luo nuo valot!
  hei muuten, kirjoitit blogissani niistä Ultimate-talossa olleista puutarjottimista. eräs ystävällinen lukija kertoi, että on ostanut omansa (samanlaiset siis) Pentikiltä :)

  VastaaPoista
 10. Teuvo: Nyt täytyy myöntää, etten tiedä kenen liittemet on. Pitääpä tutkia tilanne!

  S: Voi, kun kiva. Pitää mennäkkin käymään Pentikissä katsomassa:)

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin ♡