keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Pihan raivaus alkoi

Tässä päivityksessä on enemmän kuvia ja vähemmän tekstiä ;)
Pihan raivaustyöt on nyt sitten vihdoin alkaneet.
Tämä oli näkymä vielä tämä aamuna.
Kuvat saa suuremmaksi klikkaamalla niitä


Ja tämän näköistä siellä oli illemmalla. Huomenna on ilmeisesti "vapaapäivä", mutta torstaina työmiehet tulevat taas jatkamaan.
Hehän kaatavat ja kaivavat puut ja pensaat pois sekä kuorivat pihasta noin 10 cm multakerroksen pois. Pihassa on nimittäin villiintyneitä ruusupuskia ainakin 20, umpeen kasvanut mansikkamaa, villiintyneitä marjapuskia eli kahdella sanalla sanottuna VIILLIINTYNT PIHA
Nurmikon ja kukkien istutuksen teemme sitten mahdollisimman pian itse :)
Osaako kukaan sanoa, mitä nämä ovat???
Ylinpänä UNIKKO??
Keskellä ???
Alinpana jonkinlainen varpu? Lehdet ovat kuin puolukan ja kukka tuollainen töyhtö

Tässä tämä mainoskuvajuttu, mihin meitä kysyttiin.
Kuvamme on kävelynkadun valopylväissä (ei siis kaikissa) kesän yli.

Tälläistä siis meillä :)

8 kommenttia:

 1. Kiva nähdä kuvia talostanne! Mun silmään ei ollut tainnut aiemmin ainakaan osua.. Nätti talo ja ihanat noi teidän laittamat (eikö??) uudet ikkunat! Mäkin niin haluisin ruutuikkunat...
  Piahasta tulee varmasti tosi ihana, kunhan saatte valmista.
  Alex siellä niin komeana pylväissä säteilee!!! *moiskis*
  Ja koko muu perhe tietty kans ;)
  Mukavaa viikon jatkoa teille!

  VastaaPoista
 2. En minäkään tunnista kuin tuon unikon noista...
  Kyllä siitä tulee upea piha, toivottavasti pian pääsisitte istutus puuhiin :)

  Mukavaa ja aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Tsempit teille pihan laittoon! Ja voi tuota teidän poitsua, hän on niin suloinen :)

  VastaaPoista
 4. Pihan laitto on todella aikaavievää puuhaa ja ainakin jos se on päässyt kasvamaan "umpeen". Itse haaveilen sellasesta pihasuunnittelijasta, joka kertois mihin laitetaan mitä ;D...mutta haaveissa siis tällä hetkellä :)
  Kukista en tiedä tuontaivaallista, eli en valitettavasti osaa auttaa kukkaprobleemassasi ;)

  Mainostolppien kuvat kyllä saavat varmasti ihailua osakseen....varsinnii pikkupojun ilme niin syötävän söpö :)

  Ihanaa keskistä viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Liisa: En tosiaan olekkaan laittanut kuvia talosta ulkoapäin. Pitänee korjata asia tässä joku päivä:) Mevaihdettin nuo ikkunat oikeastaan kahdestakin syystä. Ne oli vanhat ja niistä veti, ja toiseksi niissä oli erilliset ruudut joka ikkunassa. Laskin, että mulla olisi ollut 600 ikkunapintaa pestävänä!! Nyt niitä on 84 :) Noissa on valeristikot päällä.

  Senni: Mulla oikein kädet syyhyää (ainakin vielä), että pääsen istuttelemaan kukkia ja puskia :)

  Virpi: Kiitos :)

  Päm: Meillä on nykyisessä kodissa pihasuunnitelijan suunnittelema piha. Oli ihanan helppoa vain laittaa suunnitelman mukaan kukat ja pensaat merkittyyn paikkaan. Ja aina kukki joku jossain :) Mutta meillä oli niin iso piha, etten itse viitsinyt (enkä osannut) alkaa miettimään. Nyt on kuitenkin pikkasen parempi tietämys kukista, niin ajattelin tehdä sen itse. Ja sitten kaivan pois, jos ei miellytä ;)


  Alex kiittää taas kaikkia saamastaan huomiosta:) Itsekkin tykkäsin tuosta kuvasta tosi paljon. Siinä Alex on "se Alex" -tukka pystyssä ja iloinen :)

  VastaaPoista
 6. Kun me muutettiin "maalle" niin mä hommasin läheiseltä taimistolta suunnittelijan kotikäynnille. Siin ihan paikanpäälle katsomaan ja miettimään mun kans mitä pitäis tehdä. Sain paljon hyviä neuvoja ja paikanpäällä piirrettyjä ehdotuksia. Ei maksanut maltaita, niinkuin jos olisin teettänyt virallisen pihasuunnitelman. Sen pohjalta oli sitten vähän helpompi alkaa laittaa pihaa jossa ei ollut kuin pensasaita yhdellä sivulla ja 10 isoa koivua pihatien vierellä... :D

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Helpottavaa kuulla, että muillakin on sama ongelma. Luulin jo, että en osaa käyttää tätä konetta, painanut taas jotain "väärää"...

  Mahtaa olla jännän oloista, nähdä perheensä ja perheen jäsenensä kaupungilla, tolpissa!!!

  Upeeta se ainakin on!

  Illan jatkoja!
  -Pia-

  VastaaPoista
 8. Kaija: Sund kävi tekemässä tän eka, ja eihän se mikään halpa ollut, mutta toisaalta joka sentin arvonen. Nyt meillä on loppujen lopuks aika pieni piha, niin mä kokeilen itse ja jos siitä ei tule mitään, niin haen apua.

  Pia: Onhan se jännää:) Varsinkin isommat tytöt on saaneet kommentteja ja mä luulen, että teineille se on aika iso asia :)

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin ♡