lauantai 9. syyskuuta 2017

KLAARAN KANAKEITTO

Sanoin kesällä lapsille, että koulujen alkaessa meillä muuttuu kotona tarjoiltavat ruokalajit aikalailla. Uusia reseptejä tullaan kokeilemaan vähintään kerran viikossa, sillä olen kyllästynyt niihin perusjuttuihin, mitä teen. Vaikka meillä on syöty paljon keittoja ja patoja, niiden osuus tulee lisääntymään ihan niiden helppouden takia. Mikä on helpompaa (mökki)ruokaa, niinkuin nyt.

Blogini kuuluu MyTaste sivustoon, ja eilen sain s-postiini viikon vinkit. Itselläni on ollut hyvä kanakeitto-ohje hakusessa jo kauan. Kana on itsessään melko mautonta ja sen vuoksi meillä ei ole tehty kanakeittoa kovinkaan usein. Nyt kuitenkin löysin ohjeen, jota meillä tullaan tekemään aivan varmasti uudelleen. Itse muutin sekä ainemääriä että valmistustapaa, tämä sopi meille parhaiten
300 g maustamattomia broilerinsuikaleita
1 sipuli
1 tl currya
1 tl paprikaa
mustapippuria myllystä 
1 pss kasvissuikaleita, pakaste
1.5 dl pitkäjyväistä riisiä
9 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
3 dl kuohu- tai ruokakermaa 

Laita riisit kiehumaan veteen liemikuutioiden kanssa. Ruskista broilerisuikaleet ja sipulikuutiot tällä välin -lisää mausteet. Lisää kasvissuikaleet riisien sekaan noin 10 min kiehumisen jälkeen. Kun kanat ovat kypsiä, lisää nekin riisi-kasviskattilaan. 
Keitä noin 15-20 minuuttia kunnes kasvissuikaleetkin ovat kypsiä. 
Lisää kerma ja kiehauta keitto. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ohje löydetty täältä