torstai 23. helmikuuta 2017

ARKIRUOKAA

Makaronilaatikko on monelle tuttua arkiruokaa, jota meillä ainakin tulee tehtyä todella harvoin. Netissä vastaan pomppasi huippukokki Jouni Toivasen fantastisen makaronilaatikon ohje, ja päätin sitä kokeilla kun jääkaapissa oli jauhelihakin valmiiksi. Väitetään, että pelkkää valmistutapaa muuttamalla saat laatikosta paljon maukkaamman. Ainekset ovat ihan samat, mitä itse käytän laatikon tekoon, joten nyt keskityin valmistustapaan ja paistolämpötilaan.
16933943_10208906330163232_1365505230_n.
"Jouni Toivasen ohjeella ihan tavallisesta makaronilaatikosta tulee fantastisen maukasta. Jauheliha ei ole harmaata mössöä, kun ruskistat sen huolella tummaksi. Kypsennä laatikko hitaasti ja lempeästi matalalla lämmöllä, niin ruuasta tulee silkkisen pehmeää. Gratinoi lopuksi pinta kovalla lämmöllä rapeaksi."N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202017-02-21%20kell
Itse valmistin laatikon jyvän muotoisista makaroneistaa ja jotenkin laatikosta tuli liian tiivistä, vaikka se olikin todella pehmeää. Itse aion seuraavan kerran tehdä tämän makaroneista, jossa on "ilmaa" sisällä.  Se ottaa varmasti laatikosta sen liian ruokaisin tunteen pois. 
16923688_10208906330083230_1773236666_n.
Vain salaatti puuttuu... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun jätit viestin ♡