perjantai 11. marraskuuta 2016

PISTAASI-KINUSKI JUUSTOKAKKU

Meillä on koko perhe koossa pitkästä aikaa, kun Eveliina saapui yllättäen kotiin isäinpäivää viettämään :) Voitte vain kuvitella pikkusisarusten riemun, kun koulussa heitä vastassa oli joku muukin minun lisäkseni ♡ Eilen meillä "vietettiin joulua". Paistoin joulukinkun ruoaksi, jälkkärinä oli riisipuuroa, kahvilla maustekakkua ja illalla vielä pipareiden paisto ja niiden nauttiminen juustojen ja viinirypäleiden kera. 


Toissa päivänä Essi päätti leipoa viikonlopuksi juustokakun. Ohjeen alkuperää en tiedä, sillä se on ollut Essillä jo jonkin aikaa.



15045650_10208013653166865_275813350_n.j

Pohja:



170g Digestive/kaurakeksejä



80g voita



Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa n. 10 minuuttia 160 asteessa, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.



 



Juustotäyte:



400g maustamatonta tuorejuustoa 



1½ dl sokeria



1 tl vaniljasokeria



1 rkl sitruunan mehua



ripaus suolaa



2 munaa



1 rkl maissitärkkelystä



Vatkaa tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen, lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.



14972021_10208013652846857_137584209_n.j 



Kinuski:



1 dl fariinisokeria



1 2/3 dl kuohukermaa



Keitä kerma ja fariinisokeri kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Kokeile laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, mikäli pisara pitää muotonsa, on kinuski valmista. Anna kinuskin jäähtyä hetki ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta kakkua pöytään kopauttamalla. Laita jääkaappiin lepäämään yön yli.



15045585_10208013652926859_368793719_n.j



Koristeluun:



Pistaasia murskattuna, sormisuolaa



Pistaasit voit laittaa juustokakun päälle jo edellisiltana (uppoaa kivasti kinuskin sisään), mutta HUOM! suola laitetaan vasta juuri ennen tarjoilua, sillä muuten se sulaa (nimim. kokemusta on). Voit jättää suolan myös pois, mikäli et pidä siitä -tällöin kakusta tulee selvästi makeampi.



15045718_10208013652966860_464775300_n.j



Kuten kuvasta näkyy suola sulaa jääkaapissa



15050474_10208013653206866_1704986162_n.



Irtopohjainen piirakkavuoka (26 cm) on hyvä, sillä siitä saa reunat pois ja kakku on valmiina keraamisella leikkuualustalla.