maanantai 4. huhtikuuta 2016

SUOLAINEN PANNUKAKKU

Mikki lähti vaihtamaan autoon kesärenkaita ja lapsille piti tehdä jotain iltapalaa. Törmäsin Ilta-Sanomien Ruokalassa suolaisen pannukakun ohjeeseen ja pitihän se sitten testata. Tekemiseen kului aikaa ehkä noin 10 min (+ paistoaika), joten tämä on nopea illanistujais "piirakka"
12910614_10206308944190206_614285795_n.j
Pohja:    
4 munaa
3 dl jauhoja 
6 dl maitoa
1 tl suolaa
½ dl öljyä
12910600_10206308944270208_1676348434_n.
Täyte:
300 g jauhelihaa (tai kinkkusuikaleita)
1 sipuli (jos käytät jauhelihaa)
tilkka öljyä paistamiseen
2 dl pieneksi pilkottua paprikaa
100 g juustoraastetta
3 tomaattia
oreganoa tai kuivattua pizzamausteseosta
suolaa, pippuria ja muista mausteita jauhelihaan

Valmistusohjeet

Sekoita taikinan ainekset keskenään tasaiseksi ja anna turvota sen aikaa, kun valmistat täytteen. Kuullota silputtu sipuli öljyssä, lisää liha ja ruskista. Jos käytät jauhelihaa, mausta se suolalla ja pippurilla, sekä halutessasi jollain muulla mausteella esim. chilillä. Jos käytät kinkkua, ei ylimääräistä suolaa tarvita. Kinkun voi lisätä taikinan päälle sellaisenaan, ilman ruskistamista. Pilko vihannekset ja siivuta tomaatti. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä taikinana päälle jauhelihaseos, vihannekset ja mahdolliset sienet. Levitä pinnalle juustoraaste ja lisää viimeiseksi tomaattiviipaleet. Ripottele pinnalle vielä oregano tai pizzamauste. 
Paista keskitasolla  220 asteessa noin 20 minuuttia.

Voit itse muutella täytteitä mielesi mukaan, kunhan et liiottele sen määrässä. Tällöin pannukakun rakenne kärsii helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun jätit viestin ♡