tiistai 29. joulukuuta 2015

VALKOSUKLAA-GLÖGIKAKKU

Joulupyhät meni ja vaaka näyttää kammottavia numeroita ;) Onneksi pitkät arkiviikot tekee tuloaan, mutta vielä yhtä juhlaa me juhlimme tämän vuoden puolelle. Tein jouluksi kahvipöytää muiden herkkujen lisäksi valkosuklaista glökikakkua. Ohjetta muuttamalla (vaihtamalla glögin esim. alkoholittomaksi siideriksi) saa siitä herkullisen kakun myös uuden vuoden pöytään. 
12431424_10205630789796770_14034849_n.jp

Ohje on 20 cm vuokaan eli se ei ole liian iso pienempiin juhliin.

Pohja

130 g digestive keksejä (tai pipareita)

70 g margariiniä

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini sekaan. Painele irtovuoan pohjalle ja laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Valkosuklaaväli

4 liivatelehteä

2 dl kermaa

250 g vaniljajogurttia

130 g valkosuklaata


Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää jogurtti sekä sulatettu valkosuklaa mukaan. Sulata liivatteet mikrossa (tai kattilassa) tilkan veden kanssa ja lisää se ohuena vanana muiden aineiden joukkoon. Kaada valkosuklaaseos pohjan päälle ja anna jäähtyä mielellään yön yli jääkaapissa.
12434489_10205630789716768_1619660001_n.
Pinta

2 dl glögiä

3 liivatetta

Liota liivatteet pehmeäksi. Kiehauta 0.5 dl glögiä ja sulata liivatteet siihen. Lisää loppu glögi (kylmä) joukkoon ja kaada glögiseos kakun päälle. Anna jäähtyä vielä pari tuntia jääkaapissa. 


Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan kokoinen ympyrä. Sulata valkosuklaa (itse käytin Candy Melts suklaata) ja tee nopein liikkein leivinpaperiympyrän päälle viivoja ristiin rastiin. Käännä leivinpaperi "kaarelle" ja anna kovettua. Kun suklaa on kovettunut, aseta se kakun päälle. Koriste loppuosa kakusta.
12431545_10205630789676767_915673399_n.j

Jogurtti tekee sen, ettei kakku ole liian makea ja sitä pystyy syömään isommankin palan ;)