keskiviikko 18. marraskuuta 2015

MAKEAT VOHVELIT

Olen useasti katsellut kaupassa myytäviä valmiita "amerikkalaisia" vohveleita, joissa on syvät kokot. Nyt löysin samanlaiset silkoniset vohvelivuoat ja niitähän piti päästä testaamaan heti. Muistin, että Tupperwarella on ollut samantyyppisiä vuokia myynnissä ja googlasin niiden ohjetta netistä. 
12270216_10205422833357989_157227716_n.j
3 keltuaista

2,5 dl maitoa

3 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
90 g sulaa voita
3 valkuaista



12204568_10205422833317988_777374341_n.j



Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen. 
Sekoita keltuaiset, maito, jauhot, suola, leivinjauhe ja sokeri tasaiseksi. Lisää sula voi ja vatkaa taas. 
Vatkaa valkuaisvaahto kovaksi ja kääntele valkuaisvaahto varovasti muiden aineiden sekaan.
Jaa taikina vohvelivuokiin ja paista uunin keskitasolla 11 minuuttia.  Ota vohvelit pois uunista ja kippaa leivinpaperille.

Jos haluat vohveleihin rapean pinnan, paista ruutupuoli ylöspäin 3-4 minuuttia.

​Tarjoile kermavaahdon tai jätskin ja hillon kera