lauantai 14. marraskuuta 2015

LAUANTAI ILLAN HERKKU

Olen aikaisemminkin tehnyt näkkileipää Marikan ohjeella. Jostain syystä näkkäri ei ollut hyvää enää seuraavana päivänä ja heitin parin päivän päästä loput pois. Kävin anoppini luonan pari päivää sitten, jossa Mikin sisko oli tehnyt näkkäriä. Näkkäri oli tosi hyvää kylmänäkin, joten pyysin ohjetta. Leivoin äsken kyseistä näkkäriä ja nyt kun aloin kirjoittamaan tätä postausta, huomasin että ohje on sama kuin Marikalla :D Ainut ero minkä leipoessa tein, oli toisen valmistajan kurpitsansiemenet ja PALJON, PALJON ohuempi taikina. 
12226707_10205407544455776_2042540323_n.
2 dl maissijauhoa 
3/4 dl auringonkukansiemeniä

1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
2 1/2 dl keitettyä vettä
1/2 dl oliiviöljyä
sormisuolaa

Kaikki aineet sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja levitetään ohueksi levyksi pellille leivinpaperin päälle. Painele taikina pakastepussia apuna käyttäen pellille (tulee pellillinen). Sirottele lopuksi suolaa päälle. 
Paistetaan 150 asteessa noin tunti. Paiston aikana avasin luukun pari kertaa -> vesihöyry pääsee pois ja saat rapeita näkkäreitä.

12231117_10205407544495777_362838759_n.j

Voita päälle ja nauti. Nämä näkkärit tosin maistuvat hyviltä ilman voitakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun jätit viestin ♡