tiistai 3. marraskuuta 2015

BEBE LEIVOKSET

Tein pitkästä aikaa Bebe leivoksia. Ne tuntuvat olevan lastemme suosikkia, vaikka itse en niistä pidäkkään. En myöskään pidä Berliinin munkeista tuon samaisen sokerikuorrutteen takia. Pääasia, että syöjiä löytyi :) 
12204638_10205360550560958_549801997_n.j
Pohja:
200 g voita tai margariinia

1 ½ dl sokeria

1 muna

4 ½ dl jauhoja


Täyte:

3 ½ rkl sokeria

4 tl perunajauhoja

1 ¾ dl kuohukermaa

2 keltuaista

175 g voita

2 tl vaniljasokeria


Kuorrute:
4 dl mansikkatomusokeria

3 ½ – 4 rkl vettä

nonparelleja

12208201_10205360550640960_1380737401_n.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat ja jauhot n. 1 dl kerrallaan.
Muotoile taikinaa vuoan pohjalle ja reunoille. Annoksesta tulee n 40 kpl

Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia, 
kunnes reunat ovat saaneet kevyesti väriä.
 Anna leivosten jäähtyä vuoissaan hetken aikaa -ei kuitenkaan kylmäksi.
Irrota pohjat varovasti muoteista.

Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. 
Lisää kuohukerma ja keltuaiset. 
Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. 
Anna jäähtyä.

Vatkaa voi vaahdoksi. 
Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.
Laita reilu teelusikallinen täytettä kupin pohjalle ja tasoita. 
Nosta leivokset jääkaappiin, kunnes kreemitäytteen pinta on jähmettynyt.

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi.
Levitä kuorrutetta täytteen päälle. 
Ripottele pinnalle nonparelleja.
12188340_10205360550600959_1070234560_n.
Bebet voi pakastaa :)

Itselläni ehti tuo täyte jähmettyä vähän liikaa, ja siksi se on noin "klimppisen" näköistä.
Ohjeen alkuperää en valitettavasti muista, sillä olen tehnyt tällä ohjeella jo kauan.