torstai 3. syyskuuta 2015

ONE POT -KANAPASTA


Meillä syödään paljon kanaa. Se taitaa olla ainut ruoka, mistä koko perhe tykkää.

Nappasin netistä nopean kanareseptin, jota kokeilin ja mikä parasta, tähän tarvitaan vain yksi kattila (itse tein sen
wok pannussa)
pot2.jpg
400 g broilerin rintafileetä (pippurinen)
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
2 rkl oliiviöljyä
350 g pastaa
lihaliemikuutio
5 dl vettä
3 dl valkoviiniä (tai omenamehua)
2 dl Flora pekoni-sipulikermaa
1 rkl sinappia
tl kuivattua rakuunaa
suolaa

pot1.jpg

Alkuvalmistelut: Leikkaa broilerin rintafileet kuutioiksi, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet sekä leikkaa paprika sentin suikaleiksi.

Valmistus: Ruskista broileripalat nopeasti kuumassa öljyssä ja siirrä valmiit lihat toiselle lautaselle odottamaan. Lisää pataan valkosipuli, paprikasuikaleet, pasta, liemikuutio ja nesteet -mausta sinappilla ja rakuunalla. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä 7 minuuttia. Lisää broileripalat ja jatka keittämistä 3–5 minuuttia, kunnes pasta ja broilerit ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää suolaa haluamasi määrä (itse en lisännyt yhtään, sillä pippurikana pekoni-pippuri kerma antoi makua ihan tarpeeksi).




pot3.jpg

Vinkit potin tekijälle:



  1. Valitse 10–15 minuutin kypsennyksen vaativa pastatyyppi, näin siitä ei tuli "löllöä" pitkän kypsennysajan takia

  2. Sekoittele välillä, ettei pastat takerru toisiinsa.

  3. Lopeta keittäminen, jos pasta on kypsää. Itselläni jäi pannuun paljon nestettä. Annoin ruoan vetäytyä noin 15 min ja neste oli melkein pois


Alkuperäinen ohje löytyy täältä