keskiviikko 12. elokuuta 2015

Mustikkapiirakka crème fraîche täytteellä

Moni kyseli mustikkapiirakan ohjetta, joka vilahti toissa viikon postauksessa, joten laitan sen nyt tännekkin.

Piirakka on todella maukas ja kostea, eikä se vaadi kaverikseen välttämättä vaniljajätskiä tai -kastiketta.
willaolivia9.jpg
Pohja:

100 g margariiniä

4 dl jauhoja

1 tl leivinjauhoa

2 dl sokeria

2 dl maitoa

1 iso muna

Täyte:

150 g crème fraîchea

0,5 dl maitoa

1 iso muna

0,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 dl mustikoita



Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää joukkoon maitoa ja muna. Sekoita taikina hyvin ja lisää lopuksi sulatettu (jäähdytetty) margariini. Kaada hyvin sekoitettu taikina voideltuun piirakkavuokaan.


Sekoita täytteen aineet (mustikoita lukuunottamatta) keskenään ja kaada täyte taikinan päälle. Lisää mustikat.


Paista 200° noin 30 minuuttia.

willaolivia2.jpg

Olen tehnyt tästä crème fraîche ja vaniljajogurttiversion, ja ehkä tuo jälkimmäinen on enemmän minuun makuuni. Ulkonäköön muutos ei vaikuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun jätit viestin ♡