perjantai 22. toukokuuta 2015

DIY PENKKI/PÖYTÄ

Kiire jatkuu, mutta eiköhän se viikon päästä helpota. Tyttöjen huone on nyt saatu tapetoitua ja listat laitettua. Tänään aloitan tavaran karsimisen tuolta huoneesta, sillä se pursuaa piirrustusvihkoja ja kyniä, mikä toisaalta se on ymmärrettävää, sillä neidit on aina kynä kädessä. Kaaoksesta en viitsi teillä laittaa nyt kuvia, joten tyydytään erääseen vanhempaan tekeleeseen, jota en ole teille viellä näyttänyt.


Mikki teki minulle nikkarissa ennen joulua pitkän, vanhanaikasen pirttipenkin. Penkin on tarkoitus tulla kesällä rakennettavaan pukuhuoneeseen mökille ja sen käyttötarkoitus on olla pöytä, puusohvan edessä. Joulun penkki kuitenkin vietti Essin huoneessa käsittelemättömänä ja ajattelin maalaavani sen sitten tammikuussa. Jostain syystä unohdin sen kokonaan, kunnes tajusin että tarvitsemme lisäpöytiä juhliin.


Hain pöydän maalausta varten ja huomasin, että puu oli kuivuttuaan vääntynyt ja halkeillut oikein "kunnolla". Mikki lyhensi muutamaa jalkaa niin, että se ei enää heilunut. Onneksi Mikki kysyi minulta, että pakkeloiko hän halkeamat. EI!! Lisäksi kansi oli ihan kaarella, mutta se ei haitanut minut. Mielestäni se tuo tuoliin/pöytään enemmän karismaa.


Harmikseni vaihe kuvat hävisivät puhelimen mukana, kun se sanoi sopimuksen irti, mutta tässä kuvia valmiista penkistä.

Pohjamaalina minulla on Teknoksen futura aqua tartuntapohjamaali T1333, joka on harmaa. Näin sain penkistä helpommin kuluneen näköisen. Pintamaalina käytin Teknoksen futura aqua kalustemaaliasävynä valkoinen NCS 0502-Y.

Olen ollut todella tyytyväinen näihin Teknoksen maaleihin. Aiemmin maalaamillani maaleilla sain maalata jopa 5 kerrosta, että alkupeäinen väri peittyi. Näillä riittää 2 kerrosta, pohja ja pintamaali :)
willaolivia11.jpg

Pyysin Mikkiä tekemään penkkiin vanhanaikaiset kiinnityssysteemitkin ja täytyy sanoa, että tykkään niistä tosi paljon ♥
willaolivia12.jpg

Vääntymiä, halkeamia ja kulumia.

Niistä on vanhat penkit tehty ♥
willaolivia10.jpg

willaolivia13.jpg

Oikein ihanaa viikonloppua ♥

"Lapsiperhearvonta" tulossa ensi postauksessa, kesäkuun alussa tulossa taas sisustuksesta pitäville ;)

Olkaa siis kanavalla :D