torstai 23. huhtikuuta 2015

KUN VESI VALTASI SAAREN

Olemme odottaneet mäkille pääsyä kuin kuuta nousevaa. Kaverin kautta sain tietää, että jäät ovat sulaneet (2 vk etuajassa) :) joten lauantaina töiden jälkeen pakkasimme auton ja lähdimme innokkaina mökkiä kohti. Ajoimme parkkipaikalle ja hups keikkaa :O

Koitimme ajaa tuonne veneen lähelle, mutta puolessa välissä vesiraja ylitti jo 10 cm auton oven raunan, joten päätimme peruuttaa pois.
willaolivia1.jpg

Pienen mietintätuokion jälkeen päätimme mennä kysymään viereisestä karavaanarialueelta venettä lainaksi. Onneksi heillä ei ollut sesonki vielä alkanut, ja siellä oli yksi jouilas :) Laituri on ollut yleensä vähintään 0,5 m veden yläpuolella. Pienellä kauhulla odotimme, millaisessa kunnossa piha oli...
willaolivia2.jpg

Laituri oli osittain veden alla ja saimme ajaa veneellä suoraan pihaan :D
willaolivia3.jpg

willaolivia5.jpg

Onneksi piha oli märkä vain matalista kohdista ja saimme haravoitua pihan. Sofie oli aivan onnessaan, kun sai juoksennella pihalla, eikä meidän tarvinnut pelätä, että se hyppää tielle.
willaolivia6.jpg

Meillä meni koko lauantai pihalla ja sen näki lapsistakin. Sofie nukahti saunan jälkeen Ellen kanssa telkkarin ääreen.
willaolivia4.jpg

Kyllä huomasi, että oli vielä huhtikuu. Mökki ei meinannut lämmetä ollenkaan vaikka meillä oli ilmalämpöpumppu, pari patteria, kaasulämmitin ja takka päällä. Lattiat olivat sen verran kylmät, että Sofiekin paleli tosi paljon. Minulla on viljatossut mökillä ja päätin lämmittää ne. Nakkasin tossut lattialle, kun vessasta huudettiin pyyhkimään. Joku oli ne ottanut käyttöönsä sillä välin :)
willaolivia7.jpg

Vaikka mökillä olikin märkää ja aluksi hieman kylmää, niin voin vaan sanoa, että

JEE, MÖKKIKAUSI ON AVATTU ♥  Siellä saa kaikki nollattua :)