tiistai 3. maaliskuuta 2015

MITÄ TEIDÄN KEITTIÖKAAPISTA LÖYTYY?

Sain viestin lukijalta, joka oli juuri löytänyt blogini. Hän "kiitteli" siitä, että olen useampaankin otteeseen uskaltanut näyttää kotona vallitsevan (yleensä lasten aiheuttaman) kaaoksen. Viestien vaihdon yhteydessä paransimme maailmaa aika monelta kantilta :) Yhtenä pohdinnan aiheena meillä oli kattaukset. Varsinkin joulualla ihastelin itsekkin netissä toinen toistaan upeimpia kattauksia. Itse en osaa katata ja ehkä osasyy siihen on lapset ja niiden häärääminen aina vieressä (minun keskittyminen herpaantuu sata kertaa yhden kattauksen aikana). Lisäksi lapsiperheessä (ainakin meidän) pitää hieman katsoa, mitä pöytään laittaa, ettei rikkoontuminen harmittaisi.


Kuinka moni todellakin kattaa arkisin hienosti ja käyttävätkö kaikki arkisessa elämässä "kalliita" astioita vai onko ne vain juhlapäivien iloa... Meillä on arki ja juhla-astiat erikseen. Itse olen Arabia, Iittala ja Hackman -fani ja niistä meidän kaapit pääsääntöisesti täyttyvätkin. 


Viestittelystä inspiroituneena päätin raottaa oman arkisen arkkuni/kaappini...

jälleen kerran :DArkiaterimina meillä on Hackmania Savonia. Lisäksi merkittömiä/sarjattomia kahvilusikoita on kerääntynyt meille jonkinverran ja ne laitan mukaan aina lasten kerhoon/retkille. Eipä harmita vaikka pikkulusikka ei löydä takaisin kotiin. Alexilla ja Ellellä on kotona käytössä Muumiaterimet.
HAA(rukka)-VEI(tsi)-LU(sikka) on minun laatikon täyttäperiaate :)
willaolivia11.jpg

Kahvikuppipuolella me itse käytämme Pentikin sydämiä, Röröstrandin "hedelmäkuppeja", Teema teekuppeja sekä Greengaten kahvikuppeja. Sekä tietysti lasten omat kupit. Tuo Ihaa on tosin mun lempparikuppi ♥ Olen saanut sen synttärilahjaksi pikkuveljeltä varmaan 10 v sitten :)


Laseina meillä on Iittalan Ote lasit (joihin Essi löysi Ruotsin puolelta juuri täydennystä :) ) sekä siniset kartiot, jotka olemme ostaneet joskus nuoruudessa sinisen ollessa vallassa :D Lapsille ostin pari viikkoa sitten uudet pöllölasit. Muutama Luna-lasikin on vielä ehjänä kuuden satsista. Nuo Tupperwaren muovikupit on ne, jotka annan ainakin kahdelle pienimmälle mieluiten. Niistä on helppo pitää kiinni :)
willaolivia12.jpg

Entäs lautaset...

Arabian Arctica miellytti aikoinaan eniten -tarpeeksi simppeli, ettei siihen kyllästy ;) Kävin juuri eilen hakemassa 6 matalaa lautasta lisää, sillä ne on välillä kaikki loppu. Nyt molempia lautasia on 18 kpl.

Meillä nuo lautaset kuluu aika nopeaa, sillä jos aamulla syödään puuroa, päivällä syön Alexin kanssa jotain, illalla on keittopäivä jne... Äkkiä ne tässä perheessä on käytetty ;) Lapsille on sitten vielä muutama lastenlautanen. Lasiset pikkulautaset mm. leipää tai karjalanpiirakkaa varten. Niiden alkuperästä minulla ei ole mitään hajua :D Luultavasti olen ne ostanut kun muutimme Mikin kanssa yhteen eli vuonna kivi ja sakset...
willaolivia10.jpg

Nyt haastankin muutaman bloggajan näyttämään oman salaisen arkensa

Marika
Heli
Fanni
Tiia


Otatteko haasteen vastaan? :)