keskiviikko 25. helmikuuta 2015

EMILIAN UUSI PEITTO

Täällä on vietetty pitkää hiljaiseloa. Meille on saapui melkein 2 viikkoa sitten vieras, joka vei voimat sekä lapsilta että minulta. Yöt (ja päivät) menee yskimistä kuunnellessa, nenää niistäessä ja kovaa kuumetta alentaessa. Ja kun luulin, että nyt ollaan selvitty, se "pirulainen" tuli takaisin. Nyt lapset on jo paremmalla puolella ja jäljellä on enää valuva nenä ja kova yskä.

Pääsin kehaisemaan, että minä harvoin saan mitään ;) Nyt olen kovassa kurkkukivussa jo kolmatta päivää. Päivät menee ihan ok, mutta ne yöt :/ No, eipä tässä auta kun jatkaa elämää ja toivoa, etten saa tuota yskää.


Päivät ovat olleet paljolti lastenleffoja katsellessa, kun lapsilla ei ollut virtaa tehdä muutakaan. Vanhempani olivat 3 viikkoa etelässä, joten kyläilypaikkaakaan ei oikein sairaiden lasten kanssa ollut.  Ainut hyvä puoli tässä on ollut se, että minä olen sitten istuskellut sohvalla lasten vieressä ja tehnyt jotain, mistä pidän paljon -nimittäin virkannut


Aloitin isoäidin palojen tekemisen jo keväällä ja palat unohtuivat kesän aikana vaatekaappini pohjalle. Nyt edellisen peiton valmistuessa muistin Emilian peiton ja kaivoin sen esille. Paloja oli melko vähän ja lankaakaan ei ollut paljoa jäljellä. Käytin samaa lankaa (mutta eri erää) ekassa peitossa, mutta niiden sävyt olivat ihan eri väriset, joten en voinut jatkaa enää isoäidin paloilla... oli keksittävä muuta. Sain tehtyä jäljellä olevista langoista sen verran lisää paloja, että sain keskelle suorakaiteen.
IMG_5229.jpg

Sen jälkeen aloin vain kiertämään peittoa, tämä mahdollisti sen, että pystyin avaamaan uuden kerän ja sain peitolle tarpeeksi kokoa :)
peitto%20003.jpg

Nyt kaikilla on omansa :)
peitto%20002.jpg

Emilian peitto: lanka 7 veljestä, koukku 5

värit: valkoinen 011, vaal.pun 522, lila 721


Essikin halusi itselleen uuden peiton ja itse asiassa se on viimeistä raitaa vaille valmis :)
IMG_5343.jpg