keskiviikko 12. marraskuuta 2014

PIPARIKAKKU JUUSTOKUORUTTEELLA

Joulun alla postilaatikkoon tipahtelee mitä kauniimpia joululehtiä ja fb:n etusivu on täynnä mitä herkullisemman näköisiä joululeivonnaisia. Luen aina lasten hammaslääkäriin odotellessa ruotsinkielisiä aikakauslehtiä uusien reseptien toivossa, sillä tässä tapauksessa ruotsalaiset osaavat :) Nappasin taas odotellessani kuvan (Allers lehti) tosi herkullisen näköisestä kakusta ja eilen sitä sitten testailin. Pienen muutoksen tein alkuperäiseen ohjeeseen, sillä en pidä soodan mausta. Lisäksi vaihdoin piimän kermaan.
willaolivia1.jpg
Tässä minun ohjeeni:
125 g voita
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 tl kaardemummaa
1 tl neilikkaa
2 munaa
2,5 dl sokeria
3/4 dl kermaa
1/2 dl maitoa
3,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta

Keitä mausteet voissa ja anna jäähtyä. Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maidot, kuivat aineet ja lopuksi nopeaa sekoittaen margariiniseos.
Paista uunissa 175 °c noin 45-50 min.  Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Päällys:
100 g tuorejuustoa, esim. Philadelphia
25 g voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita juusto ja voi nopeaa sähkövatkaimella, lisää sokerit.
Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele.
willaolivia2.jpg
Lätt som en plätt :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun jätit viestin ♡