keskiviikko 26. marraskuuta 2014

DIY MAKUSIIRAPPI, LAHJA HOITAJILLE

Ostin keväällä Oulun blogitreffellä Nicolas Vahé makusiirappia. Meillä oli jäänyt kahvia pannuun ja laitoin sitä Alexille. Juu, meillä Alex juo kahvia aina silloin tällöin :) Lirautin kahviin tilkan vaniljan makuista siirappia sokerin sijaan, ja voi taivas mitä se oli. Minä, teenjuojana, olen jopa keittänyt kahvia sen jälkeen, että saan sitä vähän.


Tein pari päivää sitten siivousta reseptikaappiin ja siellä törmäsin makusiirapin ohjeeseen ja pitihän sitä heti koittaa :) Lisäksi tämä on erittäin hyvä lahjaidea hoitajille / opettajille. Siirappi vain nättiin pulloon ja rusetti kaulaan :)

willaolivia22.jpg
1 appelsiinin kuoriosa

1 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

2 pientä kanelitankoa

3 dl vettäLeikkaa pestystä appelsiinista oranssi kuoriosa ja laita kaikki aineet kattilaan. Keitä seosta kunnes nesteestä on noin puolet haihtunut. Jäähdytä 10–15 minuuttia, siivilöi ja pullota.


Itse tein kaksi satsia: toisen ylläolevalla ohjeella, toiseen laitoin vaniljatankoja kanelin sijaan. Valmiista annoksesta tulee noin 1,5 dl valmista siirappia.
willaolivia21.jpg
Siirappia voi käyttää glögin, teen tai kahvin maustamiseen. Lapset käytti sitä vaniljajäätelön kanssa :) Maustesiirappi säilyy viileässä noin kuukauden.