lauantai 4. lokakuuta 2014

MÖKKIREMPPA osa 2

Sapettaa, ihan kympillä!!

Mun puhelin on huutanut jo kauan, ettei sitä ole varmuuskopioitu sitten heinäkuun. Keskiviikkona päätin lopultakin tehdä sen. Seuraavana aamuna akkua oli jäljellä 3 % ja laitoin sen läppäriin latautumaan. Kone morkkasi, että päivitys on hakematta ja varmuuskopiointi tekemättä -joku oli käynyt nappaamassa kännykän irti kesken päivityksen ja pelkäänpä, että tällä kertaa se olen ollut ihan minä itse :( Minä, en todellakaan atk:n ihmelapsi, takkuilin pari tuntia, asentelin kännykkään ohjelmia, hyväksyin ehtoja jne. Just kun ajattelin, että jes, nyt se on valmis, kertoi läppäri, ette se on käynnistettävä uudelleen. Mitäs teet, kun muita vaihtoehtoja ei ollut. Tässä vaiheessa kännykkä oli lukittunut tiettyyn näyttöön. No, tein kaikki uudestaan ja lopputulos oli se, että sain päivitettyä viimeksi tallennetun version eli heinäkuussa laitetun. Se tarkoitti sitä, että kaikki puhelimessa olleet kuvat oli historiaa :( Siellä oli mm. mökin valmiit remppakuvat (lasten ja meidän makkarit), mun tekemät jutut mökille, kotona tehdyt muutokset Essin huoneessa ja nyt ne kaikki on mennyttä :( Osan saan tietysti kuvattua uudestaan, mutta mökin loppukuvat jäävät nyt sitten ensi kesälle.


Ajatettelin laittaa teille nyt edes jotain katseltavaa tässä välissä, kun muut aiheet on bittiavaruudessa. Nämä olkkarista eteiseen päin otetut kuvat olen ottanut jo aiemmin, mutta kokonaiskuvat hävisi. Toivottavasti saatte vanhojen kuvien purusteella edes jonkinlaisen käsityksen tilasta.
Tästähän me lähdettiin liikkeelle: lattia ja ovi maalaamatta, seinät ja katto laittamatta.k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20009%20%2Tuon puun tein mdf:stä 5-6 vuotta sitten, kun löysin mökillä kaadetusta puusta ihanasti vanhentuneen linnunpöntön. Sohva on saanut nyt yhtenäisen istuintyynyn ja vaaleanpunaiset pehmusteet ovat nyt lasten käytössä.Iphone%2011.8%20243.jpgKuvan oikeaan reunaan jää keittiön ovi. Eteisestä lähti hyllykkö ja kirahvi naulakko pois ja tilalle tuli hieman yksinkertaisempi viristelmä :) Vaatekaappeina meillä on normaalikokoiset komerot, joista on otettu vain syvyyttä pois.Iphone%2011.8%20272.jpgEnnen meidän aikaa, oli mökillä vain ulkovessa, jonka yhteydessä on myös varasto.

Vessa on laitettu kuntoon ja se on täysin käytettävissä oleva. Se ei kuitenkaan houkuttele meitä, sillä meillä on sisälläkin veski. Varasto sen sijaan on kovassakin käytössä :)Iphone%2011.8%20273.jpg

Vessa jää oikealle, meidän makkari vasemmalle.

Iphone%2011.8%20274.jpgTämä seinähän kuuluu telkkarihuoneeseen, mutta se ei ollut valmis kun esittelin mökkirempan eka osaa. Takan "istuinpenkki" oli tuota samaa punatiiltä, joka on takan sisälläkin. Seinä oli vaalean ruskea ja senkin halusin pois. Telkkarin alla oleva hylly oli akaasiaa, ja se oli tosi tunkkaisen näköinen uutta seinää vasten, joten maalasin senkin. Lattianhan Mikki maalasi jo aiemmin. Katot ja listat (joka tästä näyttää vielä puuttuvan) meillä on kaikkialla Malerin mallistosta.
Vieläkun keksisi noille kamalille piuhoille jonkinlaisen peitteen...blogikuvia%20011.jpg

 Mökillämme alkoi kesän aikana häviämään tavaroita. Varkaat veivät arvottomia juttuja, mutta sellaisia, joiden puuttumisen huomasimme heti. Ensimmäinen oli salaattikulho, joka oli jätetty veneen viereen vastarannalle. Toisella kerralla hävisi harja ja rikkalapio keittiöstä. Kolmantena hävisi jalkaraspi saunasta. Harmi vaan, kun emme voineet antaa jalkasientä kaupanpäälle ;) Pari vuotta sitten (talvitarkastusta tehdessä) meillä oli telkkarihuoneen ikkuna sepposen selällään ja huomasimme, että takassa oli ollut tuli. Me olimme nimittäin tyhjänneet sen vimppa kerralla. Mitä olisikaan tapahtunut, jos se olisi ollut auki koko talven?!?

Laitoimme loppukesästä mökille sitten myös valvontakamerat ja hälytys tulee nyt suoraan kännykkäämme. Ensi kesänä  ainakin lukot menevät vielä vaihtoon :)Tämä ilta meillä meni Mikin kanssa töissä -ei tosin töiden merkeissä vaan betonitöiden :) En malta odottaa, että pääsen huomenna katsomaan tuotoksia :)

Haluaisitteko te muuten joskus nähdä minun (tai Mikin) tekemiä kalustesuunnitelmia esim. keittiöistä?