tiistai 7. lokakuuta 2014

KIERRÄN YMPÄRI MAAILMAA

laukussa leipää ja piimää vaan.... tuttu laulu jo tarha-ajoilta :)
Olen reissanut jo lapsena tosi paljon. Ensimmäisen etelänmatkan tein tosin vasta lukion vimppavuonna, just ennen kirjoituksia. Rehtori tykkäs, mutta itseppähän antoi luvan :)
Ystäväperheiden kanssa lähdimme aina kesäisin autolla kiertelemään pohjolaa, joten Suomi, Ruotsi ja Norja on kierretty melko hyvin :) Peräluukussa meillä oli teltta ja leirintäalue elämä on tosi tuttua. Siihen aikaan uskalsi vielä pystyttää telttansä vaikka jonkun pellon nurkalle, jos leirintäaluetta ei ollut lähettyvillä. Enää en sitä tekisi.
FullSizeRender-2.jpg
Matkailu avartaa, ja tätä yritämme lapsillemmekkin painottaa. Kyllähän se näkyy meidän lapsistakin, varsinkin Eveliinalla (ja minulla) on koko ajan tuli p***seen alla ;D Aina pitäisi olla jonnekkinpäin menossa :)
Alex on välillä aivan sekaisin siitä, mikä on kaupunki ja mikä maa. Kun menemme naapurikaupunkiin, kysyy Alex, että missä maassa me nyt ollaan. Kun olimme Kyproksella, kysyi hän, että onko tämä sama maa, missä mekin asumme?
Päätin, että lapset saavat joululahjaksi joko karttapallon tai ison kartan seinälle, josta voin näyttää missä asumme ja missä käymme.  Asuntomessuilla näin livenä taulun, jossa oli nuppineuloilla merkattu kaikki paikat, jossa perhe oli käynyt. Mäkin tahdoin sellasen :)
IMG_3394.jpg
Tunnetusti jouluihmisenä aloin hyvissä ajoin etsimään maapalloja ja karttoja netistä. Loppujen lopuksi päädyin Karttakeskuksen sivuille. Siellä oli sekä pallot että ne ihanat nuppineula karttataulut, joita etsin. Tein tilauksen ja jo pari päivää myöhemmin maapallo ja Lapsiperherheen retkeilyopas saapui postiin.
IMG_4170.jpg
Pari päivää siitä, ajoi Kiitolinja pihaamme ja ajattelin, että mitä h**oa se Mikki on tilannut :D Se olikin minun tilaamani kartta. Itse asiassa paketissa oli myös toinen kartta (sellainen kouluissa käytetty rullattava kartta), jonka vein jo mökille -harmiksi tämä on kuva oli niissä kännykästä hävinneissä.
IMG_3409.jpg
Pistelimme Eveliinan kanssa karttaan innolla paikkoja, joissa joku meidän perheestä on käynyt. Jotta paikka ansaitsi neulan, piti siihen olla tutustunut paremmin :) Mikään "ohiajo ja kahvilassa käynti"-paikka ei ansainnut neulaa, sillä muuten kartta olisi täyttynyt hetkessä. Suomea emme edes viitsineet alkaa reittämään, sillä olemme kiertäneet tämän aika läpikotaisin.  Punaisilla neuloilla merkityt on sellaisia, joihin meillä on joko suunnitelmia tai liput varattu :) Kaikkea ei voi paljastaa, ettei yllätys mene pilalle ;)

FullSizeRender-1.jpg
Karttakeskus tahtoo antaa myös lukijoilleni mahdollisuuden tutustua heidän laajaan valikoimaan :) Lukijani saavat alekoodin, joka oikeuttaa 15 % alennukseen Karttakauppa.fi:ssä. Tarjouskoodi laitetaan kassalla kohtaan Muut tiedot > Alennuskoodi. Alennus näkyy tilauksen seuraavassa vaiheessa.
Alennus ei koske Loistokaupan tuotteita. Tilauksiin lisätään toimituskulut.

Ostoksille pääset TÄSTÄ

Alekoodi on  M6TNK886
Koodi on voimassa 31.10.2014


Kaksi viimeistä päivää olen valanut betonia, maalannut, sahannut, liimaillut kuumaliimalla, ommellut, kerännyt luonnosta askarteluatarvikkeita, maalaillut peltipurkkeja, kerännyt lasipurkkeja sukulaisita ja painanut sekä kankaalle että lasiin tekstiä/kuvioita. Mitäkö niistä tulee?? Näette sen myöhemmin ;) Vinkkinä sanottakoon, että joulu on ovella ;)

*yhteistyöpostaus