lauantai 18. lokakuuta 2014

AITO VAI KOPIO, KALLIS VAI HALPA?

kun kyseessä on sama tuote?

Rakastan, niinkuin varmaan moni muukin, design tuotteita. Rakastan myös, ehkä pikkasen enemmän, vanhoja tavaroita ja huonekaluja. Kumpia kodistani sitten löytyy? Vanhoja ja tuunattuja löytyy ehdottomasti enemmän kuin designia. Design puolella ne ovat muutamat aidot valaisimet ja piensisustusjutut. Lisäksi minulta löytyy myös pari "tosi kallista" lamppua, jotka ovat itseasiassa kopioita... ;)
Olen aina ollut tosi tarkka rahasta ja varsinkin nyt, kun noita rahankuluttajia on perheessä sen verran enemmän, on vain pakko katsoa vielä tarkemmin mihin rahansa laittaa. Vaatekaupassakin laitan oikeastaan aina vaatteen takaisin tankoon, koska ajattelen, että tälläkin rahasummalla saan vaikka kuinka paljon ruokaa :D Jopa mieheni sanoo joskus, että nyt kyllä ostat. Se kertonee aika paljon ;)

Kotiin on kuitenkin kiva saada aina välillä jotain uutta :) Olemme olleet Mikin kanssa yhdessä 25 vuotta, joten meillä on jo kaikkea. Jos tahdon jotain uutta, myyn jotain muuta pois ennen sitä. Niin se menee, elämän kiertokulku ;)

Monesti ihastun kalliiseen laadukkaaseen designtuotteeseen. Näillä palkoilla ei niitä joka viikko osteta ja melkein aina tuote jää haaveiluasteelle. Ja kun tarpeeksi kauan haaveilet, tulee siitä monesti kopio ;) Näin kävi näiden lamppujen kanssa. Tosi-asiassa tämä aito lamppuhan on paljon isompi, kun nämä kopiot, mutta minua se ei haittaa. Itse asiassa nämä pienemmät sopivat meille paremmin.
AITO KARTELL
kartell.jpg
Kuva Design sisustus ja hinta 262 €

Minun oma ♥ AITO PRISMA

willaolivia2.jpg

Kuva Prisma ja hinta 62,95 €
Itse maksoin pari vuotta sitten asiakasomistajapäivillä noin 50 €

Kesällä Riviera Maison fb-ryhmässä nousi esiin asia, joka herätti kovastikkin keskustelua. Kannellista keramiikka purkkia myytiin halpa halleissa Riviera Maisonin logoilla varustettuna. Hintaakaan purkeilla ei ollut kun muutama euro. Osa oli sitä mieltä että se "merkkivarkaus", osa taas, että samasta tehtaasta ne tulee ja se tukkuri ostaa, ken haluaa. Itse allekirjoittaisin (ilman mitään virallista tietoa) jälkimmäisen mielipiteen. Voisin samantien kertoa eräästä RM kehyksestä kolme maahantuojaa, ja tottakai jälleenmyyjät tilaavat sieltä mistä halvimmalla saa. Näin asiakashinta saadaan pidettyä edullisempana :)

Törmäsin taas tälläiseen "myydään monen nimen alla" tuotteeseen. Itse olen tietysti asiasta vain tyytyväinen, sillä sain vihdoin täydennystä kynttilänjalkakokoelmaan :)
Ensimmäiset, 4-palloiset jalat ostin Pentikin tehtaanmyymälästä Jalasjärveltä muutama vuosi sitten. Kynttiläjalan hinta oli muistaakseni 25 € paikkeilla (?) ja minä en ollut valmis maksaamaan yhdestä niin paljoa. Onneksi löysin heidän II-laatua osastolta samat kynttiläjalat ja hintaa taisi olla 20 € yhteensä :) Nuo pienimmät (yksi palloiset) löysin Halpa-Hallista, ja hintaa oli 2,95 €/kpl.

sekalaista%20loka-14%20055.jpg
Viikonloppuna kävin Härmän Power Parkissa sijaitsevassa Finnmarin liikkeessä (joka muuten on todellakin käymisen arvoinen paikka!) ja siellä oli samantyyppisiä jalkoja. Laitoin tytöille viestin, että mitatkaa minun omien korkeus ja laittakaa kuva tulemaan, jotta saisin katsoa onko ne samantyyppisiä. Yllätys oli suuri, kun huomasin, että ne ovat ihan samoja :D Ostin sitten nuo 2-palloiset. Nyt sarja on paljon kauniimpi ♥
Niin ja niiden hinta oli 5,90 €/kpl.

sekalaista%20loka-14%20058.jpg
Itse asiassa minulla on nuo kynttiljalat tason molemmilla puolilla, mutta lapsilla sattui olemaan hama-helmien rakennustalkoot tuossa keskellä parhaillaan ja en sitten jaksanut alkaa niitä siivoilemaan siitä :)

Nyt muuten aloin himoamaan noita 3-palloisia... Pentikillä näkyy olevan (20 €/kpl), mutta taidanpa odottaa, että löydän nekin jostain halvemmalla ;)

Tiedän, että tämä (kopioiden suosiminen) herättää varmasti osassa lukijoissa hieman närääkin. En vain ole syntynyt kultalusikka suussa ja kaikessa on säästettävä, mikäli se vain on mahdollista :)

Mitä teidän kotoa löytyy, vain aitoa vai kelpaako kopio?