lauantai 13. syyskuuta 2014

PIKASTAILAUS MAKKARIIN

Meidän makkari on varmaan se huone, jota on laitettu eniten tässä talossa ja vasta nyt olen tyytyväinen... ainakin vähän aikaa ;) Makkarihan näytti alkujaan tältä ja kun olin saanut sen tapetoitua uudelleen, muuttui se tälläiseksi.

Olen tykännyt tuosta tapetin kuviosta ihan hirvesti, mutta tuo tyyli ei vain ole minua, ja toinen syy muutoksenhaluun on se, että taulut hukkui sinne :/ Olen jo kauan miettinyt tapetin maalaamista, sillä ainakin Äntligen hemma -ohjelmassa sitä harrastetaan ilmeisesti melko lailla tuolla rapakon toisella puolella. Siispä tuumasta toimeen :)
sekablogiin%20041.jpg
En tällä kertaa irrotellut listoja, vaan teippasin ne kylmästi. Olin nimittäin siinä pelossa, että tapetti alkaa irtoilemaan seinästä niiden kastuttua ja saan ne sitten kuitenkin repiä. Jo ensimmäisen maalikerroksen jälkeen seinä näytti hyvältä, mutta kauhulla odottelin, että kuplia alkaisi ilmestyä. Eka kerroksen jälkeen lehdet kuultivat hieman tummempina maalin läpi, ja mietinkin josko jättäisin sen niin.

Seuraavana aamuna kun maali on täysin kuivunut, huomasin, että että maalipintaan oli jäänyt pari vaaleampaa kohtaa ja se maalattiin toistamiseen. Onneksi, sillä eilen illalla kun se oli valmis, laitoin tavarat takasin omille paikoilleen ja totesin: "PALJON PAREMPI" :)
Minun tehtäväni tässä projektissa oli hieman erilainen, sillä sain toimia pelkästään työnjohtajana :) Minä touhusin muuta ja Mikki maalasi :)

Eka laitoin kaikki tavarat vain samoille paikoille. Halusin makkariin kuitenkin jotain uutta, joten vaihdoin kaappikellon tilalle lampun (monen kuolaamiskerran jälkeen lopulta ostin tuon "TinaK:n" varjostimen vanhan jättivarjostimen tilalle). Kun lamppu oli paikallaan, lähti vanha päiväpeito pesuun ja uusi tilalle. Ei vieläkään hyvä...
mustikka%20ja%20makkari%20008.jpg

Nyt tähtilakanat tilasin jokunen viikko sitten Ellokselta. Hintaa 6-osaisella setille jäi 12,50 € :) Ei paha! Tilasin sieltä muutakin tähtijuttuja, mutta ne näkyy sitten myöhemmin, toiset ainakin tyttöjen huoneessa. Silloin sattui olemaan kaikki aletuotteet -50 % :) Päiväpeitteen löysin Ikean poistopisteestä 25 €:lla, eli ei paha sekään. Se oli matkalla mökille meidän uuteen vilvotteluhuoneeseen, joka me tehdään ensi keväänä siitä hurrikaanin rikkomasta saunasta.
Tokmanilta löysin nuo paperipallot. Hintakin oli alle 10 €, joten en korkealta pudonnut senkään kanssa :)

Tälläiseksi makkari nyt sitten jäi :)
mustikka%20ja%20makkari%20010.jpg
Kohta vuoden kaapissa olleet verhot odottavat ompelemista. Ostin tekstiverhot, joissa loppujen lopuksi teksti oli aivan vinossa:( Ihme, kun en saanut niitä silloin silittämällä kuntoon.. Jouduin purkamaan kaikki käänteet ja mitan kanssa mittailemaan/leikkaamaan, että saan tekstin suoraan. Nyt nekin on sitten valmiiksi leikatut ja eihän siinä mennyt kuin 1,5 tuntia! Nyt käänteiden ompelu ja kiinnitysnauhojen oikeille paikoille kiinnitys. Sanoisin että tunti vähintään siinä menee. Ne saa nyt jäädä maanantaille, sillä meillä on Ellen synttärit huomenna ja siivous on vielä tekemättä, joten ei muutakun imurin varteen kiinni :)

Oikein ihanaista lauantai-iltaa teille ♥