sunnuntai 21. syyskuuta 2014

PIHATÖISSÄ

Yrttimaa on nyt putsattu koristekurpitsaa lukuunottamatta ja uudet mansikantaimet istutettu. Samalla istutin melkein 100 tulppaania ja parisenkymmentä liljaa ensi kevään juhlia ajatellen.

piha2%20002.jpg
Joku ehkä muistaa mun pitkän tekemättömien listan, joka piti tehdä tänä kesänä. Osa jäi vieläkin tekemättä, ja nyt maalaushommia ei enää edes pysty tekemään, joten ensi keväänä sitten. Jotain saimme kuitenkin kesän aikana tehtyä, ja yksi niistä oli pyöräkatoksen loppuun saattaminen :)
katos.jpg
Meillä on ollut tehtynä vain nurkat ja kattonakin oli tilapäisesti melamiinilevyjen paloja töistä, jotta lumi ei satanut viime talvena pyörien päälle. Seinät oli tarkoitus jättää avoimeksi, sillä kiinteää me emme siitä saa tehdä (silloin olisimme tarvinneet rakennusluvan). Viime talvi kuitenkin näytti sen, että lumi meni sivuilta katoksen alle.
Saimme luvan laittaa seiniin kevyen rimoituksen, joka estäisi edes vähän lumen sisälle pääsyä.
Iphone%2011.8%20301.jpg
Katos on nyt valmis, vain lyhty puuttuu. Ehkä pyörät nyt pysyvät lumelta suojassa :)
piha%20002.jpg
Toinen tehtävä listalla oli kirsikkapuun kaato. Yleensä puu on tuottanut tosi paljon kirsikoita, mutta linnut syövät ne ennenkun ne ovat kypsiä. Tänä vuonna marjat saivat olla rauhassa, mutta niitä tuli vain parikymmentä. Monta vuotta olemme jo miettineet tuon kaatamista ja aina joku sanoo, että älkää nyt sitä kaatako!! Ja sitten se on vain jäänyt.
Viikonloppuna me sitten kuitenkin sen teimme, puu kumoon jaEllen%20syntt%C3%A4rit%2C%20piha%20ja%20
kannon kimppuun. HUH, sanon minä :P
Herranjestas sitä juurten määrää. Moottorisaha oli jäänyt mökille, joten eihän siinä auttanut kun norma sahalla sahailla varsia poikki. Kirsikkapuussa oli 7 paksua vartta ja paksut oksat lisäksi. Juurten kaivaminen meni kuulkaas ihan mun omilla hevosvoimilla ;)
Ja kattokaa mun tukkaa, siitä lähti 15 cm!! :'(
Ellen%20syntt%C3%A4rit%2C%20piha%20ja%20
Kun kanto ja juuret oli pois, piti hyökätä runkojen ja oksien kimppuun. Nyt oksat on sitten peräkärryllä ja nakkaan ne huomenaamulla ekoroskille :)
Ellen%20syntt%C3%A4rit%2C%20piha%20ja%20
Piha on ihanan avoin ja auringon valo pääsi todella ihanasti pihaan. Hiekkalaatikko siirtyy vielä ensi viikolla jonkin verran taaemmaksi. Kanto oli sen verran painava, että täytyy odottaa kantoapua.
piha%20001.jpg
Meillähän vietettiin viime sunnuntaina Ellen synttäreitä ja maanantaina sillä oli kaverisynttärit. Olimme päättäneet, että Mikki ja isä tekevät aidan maanantaina illalla, kun minä touhuan 11 lapsen kanssa sisällä. Minun kummit tulivat yllättäen Turusta käymään. Isä ja kummisetäni tekivät päivällä aidan melkein kokonaan, ja Mikki sitten jatkoi sen illalla loppuun. Muutama lauta meiltä jäi uupumaan, mutta Mikki tekee ne nikkarissa tiistaina. Nuo muuthan se teki jo viime talvena, kun tuollaisia ei enää saa ostettua mistään ja halusin kuitenkin samanlaisen aidan koko tontin ympärille. Eipä siinä auttanut kuin tehdä itse.
piha2%20001.jpg

Onneksi huomenna on arki ja "pääsee lepäämään" ;)
Ihanaista viikon alkua, vaikka ainakin meille saapui nyt ne sateiset syyssäät :/