sunnuntai 7. syyskuuta 2014

KASVIMAAN TUOTOKSIA

Tänä vuonna minun yrttitarha oli menestys, ainakin tietyiltä osin ;)

Salaatit olen saanut sieltä ihan kokonaan, samoin yrtit. Muutaman mansikankin jokainen on saanut maistaa, ja uudet lisätaimet on nyt istutettu porkkanoiden tilalle. Kasvimaalla on vielä kasvamassa koristekurpitsat, mutta pelkäänpä että pakkaset ehtii ennen satoa :(Iphone%2011.8%20275.jpgKokeilin eka kerran meidän uunin kuivatusohjelmaa, ja se oli tosi tehokas :) Harmi vain, että olen hukannut uunin ohjeet, ja kaikki piti summissa kokeilla. Omppujen kuivauksessa olisi varmaan pitänyt olla lisää kärsivällisyyyttä, sillä ne jäivät "märiksi". Onneksi lapset napsivat ne kuitenkin mahoihinsa, eikä ne menneet hukkaan.Iphone%2011.8%20294.jpgPorkkanasatokin oli tosi hyvä :D Vedestä ei ole puutetta, mutta veikkaanpa ettei Alex ole ollut lannoittemassa näitä yhtä hyvin kun viime vuonna ;) Joku ehkä muistaa, että Alex pissasi aina pottaan ja kasteli mun porkkanantaimet pissallansa. Muttakun äitikin kastelee... oli perustelut. Ne taimethan kuoli ennenkun sain ne edes ulos.k1.jpgEikö näytäkkin porkkanat paljon paremmilta kattilassa? :D

Päätin kokeilla köyhän miehen lakkahilloa ja keitellä ompuista (joku laittaa karviaisia) ja porkkanoista hilloa. Porkkanat hain sitten kaupasta, omput sain ihan omasta puusta. Meidän pieni valkea kuulas tuottaa tosi hyvin satoa, ja omput on ihanan makeita ihan sellaisenaan :P Siitä on kiva napata omppu matkaan, kun haen lapsia koulusta :)k2.jpgk3.jpgJopa Mikki tykkäsi hillosta, vaikka olikin aika skeptinen ensin tuon porkkanan takia.

Tästä tuli meidän puurohillo ja hyvä niin, sillä tätä hilloa meillä riittää :=)k4.jpgEnsiviikko mennään synttäritunnelmissa, sillä Ellen 6 v synttäreitä vietetään viikonloppuna.

Teemana meillä on, kukas muukaan kuin, Hello Kitty :)