keskiviikko 20. elokuuta 2014

TERVEELLINEN VÄLIPALA

Lämmin heinäkuu teki sen, että minulta meni ihan täysin mansikka aika ohi suun. Kun viimein palasin kaupunkiin, huomasin että mansikan myyjät olivat jo poistuneet kauppojen edestä :( Meillä mennään siis viime vuotisilla mansikoilla. Onneksi meillä on parisenkymmentä pussia jäljellä, sillä viime vuonna ostin niitä melkein 30 kg :D Ja saahan noita sitten kaupasta :)
Meidän perheen herkkua on kaikki kiisselit ja smoothiet. Ostin uuden smoothie-koneen, kun vanha sanoi sopimuksen irti ja sillä on nyt sitten tehty jos jonkinlaisia sörsseleitä. Marjoina ollaan käytetty viinimarjoja, mustikkaa, karhunvatukkaa, vadelmaa, mansikkaa, omppua, mangoa, banaania... Vaihtoehtojen määrähän on rajaton :)

Välillä soseen löysentäjänä on ollut jäätelöä tai sitten niinkuin minä tykkään, jogurttia.

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20012.jpg

Näitä meillä on syöty välipälana tai sitten pika aamiaisena. Terveellisiä kuin mitkä ja lasten mieleen, välillä smoothieta kaadetaan puuronkin päälle. Se piristää kummasti makua :)

Myös kiisselit on meidän herkkua. Eräs, nimeltä mainitsematon, neiti valittaa aina möllyköistä ja ei sen takia syö kuin siivilöityjä kiisseleitä. Minusta on marjan siivilöinti on hyvän hukkaan heittämistä, ja silloin sen keksin :)
Jäiset marjat koneeseen ja muusiksi

Iphone%20050.jpg

Kiisselipohjan keitto ja marjat valmiiseen soppaan

Iphone%2011.8%20051.jpg

Se on siinä, kiisseli ilman möllyköitä. Nyt meillä syö kaikki kiisseleitä :)

Iphone%2011.8%20127.jpg

Aamupalasta tuli mieleen...

Meidän lapset haluaa leipiinsä aina jotain kivaa. Tässä tämän aamuinen aamiaisleipä :)

blogikuvia%20008.jpg