keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

PÄIVÄN TUNNELMIA

Päätettiin sitten eilen ukkosen ja rankkasateiden välissä lähteä taas mökille. Mikki kulkee täältä töissä ja minä olen täällä pienten kanssa päivätkin. Isot lapset ja vanhempani huolehtivat kaupunkikodin :)Tämän päivän piti olla sateeton, no ei tänään ole kyllä satanut, mutta en viitsinyt kuskata ruokapöytää pihalle maalattavaksi. Minun tuurilla olisi alkanut heti satamaan, siellä nimittäin jyrisee tasaiseen tahtiin. Sen sijaan päätin ottaa vasaran ja akkukoneen esiin, ja laitetta vähän nauloja ja ruuvia pitkin seiniä... Voi hitsit Mikki tykkää, kun tulee ;DPäivä oli sen verran pimeä, että laitoin muutaman kynttilänkin päälle.ruoka%20012.jpgKotoa nappasin mukaan aromipesän, joka oli ollut jääkaapin päällä olevassa kaapissa (meidän "ai tämäkin on täällä" -kaappi) jo 4 vuotta. Kuinka ei ole aikaisemmin tajunnut sen käytännöllisyyttä mökillä. Voiko ruoanlaitto olla helpompaa :) Päivän ruokana oli makkarakeitto. Paistoin makkaroita pikkusen kattilan pohjalla, päälle vesi ja pilkotut perunat. Keiton maustoin kasviskeitolla ja lihaliemikuutiolla. Pieni kiehautus ja kattila aromipesään. Se oli siinä :) Pari tuntia myöhemmin meillä nautittiin tulikuumasta makkarakeitosta :)ruoka%20013.jpgruoka%20014.jpgRiisipuuro oli myös tosi helppo tehdä tällä. Kiehautin eilen illalla maidon, jossa riisit oli -kattila pesään yöksi. Aamulla lisäsin suolan ja meillä oli lämmintä puuroa :) Näppärää, vai mitä? Eikä muuten pala pohjaan ;)


Jälkkäriksi KAHVIA! Minähän en sitä muuten juo... Löysin kaapista edelliselle mökille ostetun keittimen (siellä ei ollut sähköä)  ja pitihän sitä taas testata. Kahvit tulemaan ja arvatkaas kuka joi 2 kuppia... Taitaa tällä tytöllä olla maha kipeä parin tunnin päästä :/ Lapset pääsivät nauttimaan kahvin kanssa tuoreita pullia.ruoka%20010.jpgNyt odottelen Mikkiä, ja me päästään uuden katon laittoon :)

Sain muuten uuden maalin lattiaan, siinä oli ollut joku sekoitusvirhe. Mikki jää sitten taas viikonloppuna maalaamaan sen uudestaan. Tiedoksi vaan Betoluxia käyttävälle, että täällä oli vieläkin aika voimakas haju, kun tulimme. Tosin nyt täällä aikaa vietettyä, sitä ei edes huomaa enää.