sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

ONNISTUMISTA

Loppuviikko ja viikonloppu meni hujauksessa. Meillä oli lauantaina asuinalueemme kirppiskierros ja suurin osa minulla myytävistä, oli sisustuskauppani poistoja. Siivoilin töissä varastoa perjantaina, ja hitsit mitä hyllyjen perältä löytyikään. Kaikeanlaisia juttuja, jotka olin jo unohtanutkin. Päivä oli tosi tuottoisa sekä sisustustuotteiden että omien tavaroiden osalta. Emilia ja Elle hoitivat lasten tavaroiden myyntipuolen ja tosi hyvin hekin saivat rahaa possuihinsa :) Ja sää, oi sitä ihanaa lämpöä ja mun punaista ihoa :D Hyväksi (lukekaan kahvipavun väriseksi) tämä vielä tästä muuttuu :)

Olen monen monta vuotta istutellut keväisin purkkeihin yrttejä ja joka vuosi suurin osa on kuollut ennen maahan pääsyä. Tänä vuonna laitoin yrtit maahan viime viikonloppuja tosi heiveröisinä ja jo nyt näyttää hyvältä :) Yrtit ovat lähteneet kasvamaan todella hyvää vauhtia. Ainoastaan ruohosipuli kituttaa muutamalla hullulla heinällä. Mansikoitakin laitoin, mutta syksyllä siirrän ne hieman väljemmille vesille. Nyt ne ovat aivan liian lähekkäin toisiaan. Muiden kasvien harventamisen teen ensi viikolla.

Alexin%20p%C3%A4%C3%A4tt%C3%A4j%C3%A4ise

Alexin%20p%C3%A4%C3%A4tt%C3%A4j%C3%A4ise

Kuskasin nuo Singerinjalat, joista piti tulla Alexin huoneeseen koulupöytä, tuonne pihalle. Tein mökiltä tuomista vanhoista laudoista siihen tason, ja nyt odottelen kukkien alemyyntejä, että saan tuohonkoriin oikein näyttävän asetelman  :) Tuohon kastelukannuun on tulossa tosi kiva juttu, kunhan keksin miten sen toteutan. Tuolla takana muuten näkyy ne "rikkaruohot" joista olen aiemmin puhunut. Osa kukista on vielä aikeamattakin.

Alexin%20p%C3%A4%C3%A4tt%C3%A4j%C3%A4ise

Kun hain puutarhalta mansikita, löysin tämän tossun. Harmi vain, kun kaikki vasemman jalan toffelit oli ostettu :/ Menee se näinkin, ehkä löydän sen toisen jalan joskus :)

Alexin%20p%C3%A4%C3%A4tt%C3%A4j%C3%A4ise

Viime viikolla löysin (kun etsin kirppikselle myytävää) kaapistani liitutaulusprayn, jonka olin ostanut muuhun tarkoitukseen. Maalasin muutaman peltipurkin sillä ja laitoin niihin tomaattia ja muutaman lisäyrtin kasvamaan. Siirrän yrtit sitten pihalle, kun ne ovat päässeet vauhtiin. Nyt kuivumassa on valkoinen suolakurkkupurkki :)

Alexin%20p%C3%A4%C3%A4tt%C3%A4j%C3%A4ise

Herneet minulla on vielä istutuslaatikoissa kannen alla. Tänään kun niitä kastelin, huomasin, että ne on saatava maahan ja nopeaa. Ne alkavat olla nimittäin sen verran isoja jo :) Mikki toi töistä puisen laatikon, jonka maalasin. Maalin piti olla nättiä ruskeaa petsiä.  Olin päättänyt että kokeilen takapuolelle, mutta jostain kumman syystä menin ja sutaisin sen etupuolelle. Väri oli ihan muuta mitä ajattelin, mutta minkäs teet. Se on nyt tuon värinen :( Nyt vain pitäis löytää hernelaatikolle paikka. Tuonne yrttitarhaan se ei taida mahtua, joten se tulee luultavasti tuohon talon toisen reunaan. Ongelma on vain se, että tuo toinen reuna pitää kuoria nurmikosta, kun siihen valetaan kunnon käytävä. Ostin sellaisia betonimuottia, joten teemme ne askelkivet itse.

Alexin%20p%C3%A4%C3%A4tt%C3%A4j%C3%A4ise

Pieni paniikki iski, kun tajusin pari viikkoa sitten, että meillä on ensi keväänä lakkiaiset (jos Eveliina ehtii saada kaikki pakolliset suoritettua) ja ei minulla ole keväällä aikaa enää pihahommia alkaa tekemään. Tehtävälistalla kesän aikana on vielä (ulkona siis) tuo 2-3m (kapenee pihaan tultaessa) x 11 m kokoinen käytävä, ulkovaja loppuun, kaivonkannen maalaus, kirsikkapuun kaataminen ja sen kannon maasta pois kaivaminen, sen tilalle vanhan omppupuun siirtäminen (saas nähdä kuinka onnistuu), hiekkalaatikon siirtäminen, keinuun betoniporsaiden valaminen ja keinun siirtäminen, ikkunapielten ja "talonlipan" maalaaminen... lista jatkuu ja jatkuu... Täytyy vaan laittaa tehtävät tärkeysjärjestykseen ja tehdä ne mitä ehtii :)

Tänään oli kuitenkin niin ihana päivä, että otimme ja nautimme hieman siitäkin. Vanhempani ottivat Alexin ja Ellen mökilleen yöksi, ja minä lähdin Emilian kanssa 9 km pyöräretkelle. Hyvin neiti jaksoi, vaikka pitihän se jätskihampaan kolotus käydä välillä hoitamassa ;) Laitoimme uuden vedenkin piha-ammeeseen ja siellä se Emilia sitten köllötti kaikessa rauhassa, kun me teimme muuta.

Sain mahdollisuuden uuteen arpajaiseen, mutta siitä lisää seuraavalla kerralla :)