torstai 26. kesäkuuta 2014

JAMIE OLIVER IN MY KITCHEN

Katsoin ohjelman, jossa yritetään kopioida kuuluisia amerikkalasia ohjeita ja nyt vuorossa oli Dominon pizza. Aloin heti ohjelman jälkeen etsimään hyvää pizzaohjetta, sillä itselläni olevalla ohjeella tulee niin kamalan paksu pohja :P  Aikani koneella oltua huomasin, että kaikki kehut veivät Jamie Oliverin ohjeeseen.

m%C3%A4kkirempasta%20029.jpg
Eilen sitten päätin kokeilla ohjetta, sillä jääkaappi pursusi pizzakuutioita, mozzarellaa, tomaattimurskaa ja juustoraastetta. Miksikö? Siksi, että olin ostanut pizza-aineet mökille ja Essi oli hakenut pizza-aineet tänne kotiin... Dannyn kuuluisaan pizzaan tuli vain mozzarellaa + tavallinen juustoraaste. Toiseen laitoin lasten takia kuitenkin muutakin eli kinkkukuutioita, pekonia ja juustoraastetta. "Ketsupin" keitin itse tomaattimurskasta ja pyreestä, maustoin sen yrteillä, pippurilla ja valkosipulilla. Jamie Oliverin pohja ohjeen nappasin täältä

3 dl puolikarkeita jauhoja

4,5 dl durumjauhoja

suolaa

3 dl lämmintä vettä

1 rkl sokeria

3/4 osa pussia kuivahiivaa (n. 8g)

Liuota sokeri ja hiiva veteen toisessa astiassa. Laita kulhoon loput kuivat aineet, tee keskelle kolo ja kaada neste siihen. Sekoita keskeltä reunoille päin.

m%C3%A4kkirempasta%20023.jpg

Anna taikinan kohota noin 20 min (oikeassa ohjeessa luki näin: anna kohota 10 min vedottomassa paikassa ja vaivaa sitä vielä noin 10 min. Anna taikinan kohota uudelleen 15-20 min), ja hyvä se tuli näinkin.

m%C3%A4kkirempasta%20024.jpg

Kauli taikina UUNIFOLION päälle (aseta se uunissa sitten pelkän ritilän päälle) ja laita täytteet. Taikinasta tulee kaksi melko isoa pizzapohjaa. Paista 225 °c noin 15 min.
Laitoin pizzat leivinpaperin päälle jäähtymään. Helpompi leikatessakin, kun ei jää foliota kiinni.

m%C3%A4kkirempasta%20028.jpg 

Ehdottomasti paras kotonatehty pizzapohja, mitä olen maistanut. Vieläkun saisi jostain pizzakiven, että pohja tulisi vieläkin rapeammaksi.


No, mutta siihen toiseen Jamie Oliveriin  :)

Näin pari kuukautta sitten kaupassa Jamie Oliverin vesipullon ja siihen kuuluvan lasin. Ihastuin niihin totaalisesti!  No, joka tapauksessa, pidin kauan pakettia kädessä, kunnes pistin sen takaisin hyllyyn. Hinta oli mielestäni aivan liian suolainen pullolle ja lasille, en minä ala kuitenkaan mistään nimestä niin paljoa maksamaan (melkein 30 €).

Kävin sitten paikallisella kirppiksellä ja katsoin, että joku myy jotain samassa paketissa. Hintakin näkyi olevan 4 €. Avasin paketin ja ilahduin näkemästäni :) Se oli J.O:n pullo ja lasi, sama satsi minkä perään olin kaupassa kuolannut. Siitä minä olen nyt sitten juonut päivittäiset vesilitrani ja muita vesikuppeja en enää huoli.

JO1.jpgm%C3%A4kkirempasta%20036.jpg

Seuraavalla kirppiskerralla löysin toisenkin ihanan vesipullon :)
 Toisella puolella BE HAPPY - ja toisella SMILE
hyvät elämänohjeet, sanoisin :)

m%C3%A4kkirempasta%20037.jpg