maanantai 19. toukokuuta 2014

VIIDEN VIIKON KIDUTUS ;)

Vanhat lukijat varmaan muistavat, kun sairastelin pari vuotta sitten.
Kaikenlaisia vaivoja siitä jäi, ja sen seurauksena paino on noussut näiden kahden vuoden aikana 10 kg. Alimmillaan paino oli juuri ennen tuota sairastelua, mutta omasta mielestäni se oli liian matala.Vatsanahka roikkui aivan kuin olisin laihduttanut 50 kg ja rinnat hävisivät.Niin alas en painoani enää edes halua, vaan tavoite on ollut jo pitkään 5-6 kg. Silloin olisin tyytyväinen :)

Laihduttamisessa minun ongelmani ei ole se, että syön liikaa, vaan se, että en syö.  Aamupala on yleensä kuppi teetä ja ruisleipä. Päivä kuluu rattoisasti "muutaman" teekupin kera ja ensimmäisen aterian syön yleensä vasta viiden-kuuden aikaan, kun Mikki tulee töistä. Iltapala on ollut taas se sama teekuppi ja leipä. Liikunta on jäänyt myös vähän taka-alalle, sillä olen ollut flunssassa joulukuun alusta asti, niin ja sairastinhan minä tässä välissä kurkunpääntulehduksenkin :/ Nyt vasta on henki alkanut taas kulkemaan :)

No joka tapauksessa, nyt loppuu tekosyyt! Se on menoa nyt ;)


Sain mahdollisuuden osallistua Cambridge laihdutusohjelmaan.

cambridge_infologo.jpg

"Cambridge Ohjelmassa käytetään laadukkaita erittäin niukkaenergisiä laihdutustuotteita. Tuotteet sisältävät tasapainoisessa suhteessa kaiken sen, mitä elimistösi tarvitsee samalla kun niiden energiasisältö on puristettu minimiin. Tuotteet tuovat kylläisyyden tunteen ja tarvittavat ravintoaineet, jolloin voit rauhassa harjoitella energiatiheyttä ja muuta ruokailuun liittyvää taso-ohjelman puitteissa. Vain tiukka taso 1 on ENED-laihdutusta, muilla tasoilla syöt myös muuta ravitsemussuositusten mukaista ruokaa.

Taso-ohjelma on joustava ja opettavainen kokonaisuus. Ohjelman voi aloittaa miltä tasolta vain, jokaisella tasolla voi viipyä niin pitkään kun on tarve. Jokaisella tasolla harjoitellaan jotain ruoka-aineita tai aterioita. Tasoilla 1-5 energiavaje päivän aikana on tarpeeksi iso, jotta paino putoaa. Taso kuusi on painonhallintavaihe, jolloin laihdutus on jo takanapäin. Kaikilla tasoilla osa (Tasolla 1 kaikki) nautitaan Cambridge täysravintoa ja tavallista ruokaa. Pikku hiljaa siirryt asteittain takaisin ravitsemussuositusten mukaiseen ruokaan. Oma Cambridge valmentajasi neuvoo sinua tason valinnassa ja tasolta toiselle siirtymisessä. "

Kävin tapaamassa Annikaa, joka on Cambridgen "pääjehu" Suomessa :)
Annika on minun valmentajani ja ensimmäinen tapaaminen oli viime viikolla. Ensimmäisellä kerralla Annika haastatteli minua. Tällöin kirjattiin ylös henkilötiedot ja terveydelliset asiat. Lisäksi suoritettiin mittauksia mm. pituus, paino, rasvaprosentti, lihasmassan jne. Ja tietysti otettiin se ennen valokuva. Lisäksi sain infoa mitä tulevan pitää. Kysymyksiä en oikein vielä siinä vaiheessa osannut esittää. Ja kuten Annikakin sanoi, minulla ole arvojen mukaan mitään terveydellistä pakkoa laihduttaa, vaan nyt on kyse ihan puhtaasti omasta hyvinvoinnista ja siitä että olen itse tyytyväinen eli aina ei laihduttajan tarvitse olla ylipainoinen!

Sovimme, että minun viisi viikkoinen koitos alkaa tänään ja ensimmäinen viikko mennään pelkillä pussiruoilla, tason 1 mukaan. Päivittäinen kalorimäärä tulee minulla olemaan vähän yli 400 kcal, lisäksi nautin vettä 3 litraa. Tämän viikon päiväohjelmaan kuuluu 30 min kävely. Kalorittomat juomat, kahvi ja yrttitee ovat sallittuja ja ne lasketaan nestemäärään mukaan. Tämän viikon aikana elimistöni menee ketoosiin. Viikonloppuna saan sitten nauttia +200 kcal ja te ette tiedäkkään, kuinka olen jo valmiiksi suunnitellut nauttivani ainakin kasvissosekeiton (120 kcal). Mun suu tarvii purtavaa! :D

g1.jpg

Hieman hintatietoa: Viikon Cambridge ateriat maksavat noin 62 €. Valmennuksen aloitus maksaa 20 € ja seurantakerrat 15 €/krt. Seurantakerran kesto vaihtelee 15 minuutista 45 minuuttiin.

g2.jpg

Pahin pelko tämän viikon osalta on se, että meillä on menossa yrttimaan laitto ja sen pitää olla valmis viimeistään torstaina. Syyn siihen miksi, kerron myöhemmin. Joten edessä on kaivamista, kivien laittoa, multasäkkien kantoa jne jne... No miksikö Mikki ei kanna?? No siksi, että se lupasi lähteä mukaan samaan rumbaan minun kannustamiseksi, ja kyllähän se oman osuutensa aina tekee :) Taitaa voimat olla aika vähissä loppu viikosta meillä molemmilla ;)

Seuraava tapaaminen minulla on ensi viikon maanantaina.