maanantai 26. toukokuuta 2014

UUSI PERHEENJÄSEN "LATE"

Viikonloppu meni taas mökillä touhutessa.

Perjantai ja lauantai oli aivan mahtavia päiviä, sunnuntaiksi tiesimme odottaa vesisadetta. Tosin sunnuntai aamuna teltasta herätessä ajattelin, että JESS, meteorologit oli väärässä, mutta ei. Lähdimme mökiltä jo puolenpäivän aikaan sadetta ja kylmyyttä pakoon, sää nimittäin muuttui silmänräpäyksessän :(


Mökkiremppa on jäänyt hieman vähemmälle juuri näiden mahtavien säiden takia, ja sen sijaan olemme taas touhuilleet pihalla ja laittaneet lapsille kaikkea kivaa.
Meidän saarestahan on kaadettu nyt kohta 40 isoa puuta, ja edelleen siellä on niitä liikaa.

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20079.jpg

Viime talven aikana oli tarkoitus nämäkin vaaralliset puut kaataa, mutta jäät suli yllättäen, ja mökille ei enää päässyt jäitä pitkin. Kuuset varjosti meidän etupihaa todella pahasti, ja oli haaveillut alusta asti, että kaadetusta kuuden kannoista tehtäisiin lapsille isot keinut :) Pari viikkoa sitten meillä oli sydämentykytyksiä aiheuttava opetaario. Kahdestaan me ei Mikin kanssa sitä uskallettu edes alkaa tekemään, vaan se vaati paikalle hieman kokeneemman metsurin, isän :) Puut piti kaataa korkelta, ja pienessä tuulessa.
Taustalla näkyy muuten meidän viime syksyn myrskyissä lentänyt sauna :/

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20081.jpg

Lentäneen saunan me siirsimme ensiksi hieman syrjemmälle. Katon jouduimme puoliksi hajottamaan, että saisimme sen siirrettyä kaatuvan puun edestä. Ja onneksi siirsimme, sillä puu kaatui juuri tuohon väliin. Kun puut oli kaadettu, laitettiin puiden väliin heti riippukeinu lasten iloksi :)

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20121.jpg

Lauantaina meillä tosiaan oli aivan mahtavat säät. Laitoimme lapsille maalin, jotta he saisivat pelata jalkkista

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20004.jpg

Laitoimme myös uimapaljun, jossa pystyi pulahtamaan pitkin päivää. Lapset kävi tosin jo pääsiäisenä heittämässä talviturkkinsa ihan tuolla järvessäkin :)

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20008.jpg

Se ihana puoli tuossa järvessä on, että suihkuava kilpikonna pystyi olemaan päällä monta tuntia, eikä veden kukutuksesta tarvinnut huolehtia :) Ja kuten kuvista näkyy, harrasti meillä joku hieman nakuiluakin ;) Niin ja saivat lapset pienen kiipeleilytelineenkin.

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20018.jpg

Yöt lapset nukkui teltassa, ensimmäisenä yönä siellä oli seurana Mikki, sitten minä. Ellen mennessä nukkumaan telttaan, jäi hän ihailemaan maisemia. Elle istui tuossa aika kauan :) Meillä lapset osaa onneksi pysähtyä ja nauttia ;)

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20020.jpg

Kun lapset oli poissa jaloista, päätimme nostaa tuon keinun ylätuen paikoilleen.
Pikkanen homma, sillä nuo puut on yli kolme metriä ja meillä oli vain yhdet tikapuut.

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20019.jpg

Ihana viikonloppu, sanoisin :)
Tänään ei lämpimästä ilmasta ole tietoakaan, mittari näytti aamulla +4 °c ja vettä satoi :/

JA KUKA ON LATE??

Siellä se on, meidän uusi perheenjäsen. Lapset nimesi sen Late Lampaaksi.
Laten takia me jouduttiin kaivamaan 5 kantoakin pois maasta :) Niinhän se on, että lapset tuottaa töitä ;)

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20021.jpg

Nelli ei sitten tykännyt yhtään Latesta, vaan haukkui koko ajan kun se oli liikkeessä :)
Katsokaa tuota Nellin vihaista asentoa :D
k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20037.jpg

Cambridge-ohjelma

Kävin tänään kontrollissa. Painoa oli tippunat vain 2 kiloa ja itse en ole siihen tyytyväinen (tosi aamupäivän aikana vettä olin juonut jo 1,5 litraa). Olen seurannut ohjeita kirjaimellisesti, ainut mitä teen välillä väärin on se, että juon vettä ehkä liikaa. Siinäkään ei muuten mitään haittaa ole, mutta suolatasapaino saattaa mennä vähän pepulleen. No, katsotaan ensi viikko, jos minulla putoaa sama 2 kg, niin sittenhän se on hyvä :) Tällä hetkellä saan syödä 3 pussiruokaa + 200 kcal. Minun tämänpäiväinen ruoka on tässä ja kaloreita on vain noin 120 :) Pala grillattua possun ulkofilettä, salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, purjoa, raejuustoa ja ihan pieni loraus tosi tulista salaatinkastiketta. Suolaisuuden sain Herbamarella.

ruoka.jpg
Jatkan tällä + 200 ohjelmalla nyt keskiviikkoon asti, sen jälkeen kalorit nostetaan +400.
Mä olen nyt jo ihan täynnä, mitenkähän saan alas tuon 400 :O

Muistutus arvonnastani, jonne pääset TÄSTÄ