lauantai 22. maaliskuuta 2014

LAUANTAI HYVÄÄ

Tilasin jokin aika sitten Maku lehden.
Lehdessä oli paljon puhuttu (ainakin minun fb kavereiden keskuudessa)
Pulled Pork eli revitty possu tai nyhtöpossu ohje.
Minulla ei ollut osaa lehden ohjeessa mainituista mausteista,
kauppa oli kiinni ja minä halusin possun yöksi uuniin,
joten päätin katsoa hieman, mitä muut ovat siihen laittaneet.

Kotikokin sivuilla törmäsin tälläiseen mausteseokseen.
1 rkl jauhettua kuminaa
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl chilijauhetta (savustettua)
1 rkl cayannepippuria
1 rkl suolaa
1 rkl savustettua paprikajauhetta
1 rkl mustapippurirouhetta
2,5 dl fariinisokeria

Muistin, että olin ostanut Lidl'stä American steakhouse mausteen ja tarkemmin sisältöä katsoessa huomasin, että 
se sisälsi samat mausteet, kun ohjeessa + muutama muukin :)
 Käytin tuota Lidl'n maustetta, 
lisäksi laitoin lisää sipuli- ja valkosipulijauhetta
sekä pikkuisen pippuria.
Fariinisokerin tilalla käytin muscovadosokeria.
Ja eikun uuniin...

Uuni 90 °c ja paista niin kauan, että lihan sisälämpö oli +93 °c.
1,2 kilon possun kasler oli uunissa 11 tuntia
(lopussa nostin uunin lämmön 110, kun en jaksanut odottaa).
Lämpö pois päältä ja anna lihan vetäytyä siellä vielä tunti.
Possu pois uunista ja revi se haarukoilla paloiksi.

 Me ostimme valmiita hampparisämpylöitä ja 
paahdimme ne leivänpaahtimessa.
Väliin salaattia, raakaa sipulia, tomaattia, kastiketta...
ihan mitä mielesi tekee!

Ja voi hitsit, kun oli hyvää!

Lihaa jäi sen verran paljon, ja huomenna teen siitä kastikkeen.
Laitoin talteen lihasta irronneen nesteen ja maustan kastikkeen sillä.