torstai 3. lokakuuta 2013

KINKKUPIIRAKKA (Quiche Lorraine)

Tämä piirakka on saanut tosi paljon kehuja,
 ja on varmasti teille monelle tuttu.
Monelle eri ohjeella olen näitä tehnyt,
ja tämän reseptin omaan makuuni parhaimmaksi todennut.
Reseptin alkuperästä ei ole tietoa.
100 g voita
2,5 dl jauhoja
0,5 tl suolaa
3 rkl vettä

TÄYTE:
0,5 kpl purjoa
300 g saunapalvikinkkua
2 dl ruokakermaa
1,5 dl ranskankermaa (rasvaa 28 %)
3 munaa
150 g juustoa (rasvaa 27-30 %) raastettuna
0,5 tl mustapippuria
1 rkl tuoretta timjamia (silputtuna) 

Nypi rasva jauhojen ja suolan joukkoon. 
 Lisää vesi ja sekoita taikina ripeästi tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan 
(halkaisija noin 24 senttiä) pohjalle ja reunoille. 
 Pane vuoka noin vartiksi jääkaappiin, 
niin taikina ehtii vähän kovettua ennen uuniin menoa.
Paista pohjaa 200 °c 10–15 minuuttia. 

Valmista täyte sillä välin kun pohjataikina paistuu. 
Leikkaa purjo ja saunapalvikinkku pieniksi paloiksi.
Lisää kulhoon ruoka- ja ranskankerma. 
Sekoita joukkoon munat, juustoraaste ja mausteet.
Levitä kinkkusilppu sekä hienonnettu purjo tasaisesti 
puolikypsälle piiraspohjalle. 
Kaada muna-kerma-juustoseos vuokaan ja 
jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia 
eli kunnes pinta on kauniisti ruskettunut.

 Kokonaisen aterian siitä saa salaatin kanssa tarjottuna.
Meillä tätä tarjoilttiin Ellen syntäreillä :)
Koristelu on Emilian käsialaa :)
Oikein hyvää viikonloppua kaikille!
Täällä tulee nyt pienenpieni blogitauko, 

syyn kuulette sitten myöhemmin.


4 kommenttia:

  1. Sinne meni tiedostoon ohje talteen. Taas kun enempi alkaa sisällä olemaan ja jää aikaa leipoa niin sieltä sitten haen tuon ohjeen käyttöön. Kiitos!
    Onnellista lokakuuta

    VastaaPoista
  2. Aivan varmasti herkullinen, vähän erilainen kuin omani... joten talteen otan :D

    VastaaPoista
  3. Kivan kuulonen resepti, nappasin talteen :)

    VastaaPoista
  4. Hyvää viikonloppua sinullekin ♥

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin ♡