sunnuntai 22. syyskuuta 2013

PIIMÄLIMPPU

Meillä syödään paljon itseleivottua leipää,
enimmäkseen teen sämpylöitä ja saaristolaislimppua.
Nyt kuitenkin itse aloin kaipaamaan jotain uutta,
ja laitoinkin yhteen fb ryhmään kyselyä hyvästä limppuohjeesta.
Sain vinkin tälläisestä piimälimpusta.
limppu.jpg
1 l piimää
2 pss kuivahiiva
2 dl siirappia
1 rkl suolaa
2 rkl pomeranssinkuorta
½ rkl anista
½ rkl fenkolia
12 dl jauhoja
10 dl ruisjauhoja

voiteluun ½ dl siirappia + ½ dl vettä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. 
Lisää siirappi, suola ja mausteet. 
Sekoita jauhot taikinaan desi kerrallaan. 
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 60 minuuttia.
Leivo taikinasta 4 pyöreää limppua ja 
kohota liinan alla vähintään 30 minuuttia. 

Voitele siirappivedellä.
Paista 200 °c uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. 
Voitele siirappivedellä muutaman kerran paiston aikana,
itse laitoin ajastimen soimaan 10 min välein. 
Suojaa pinta tarvittaessa alumiinifoliolla, 
kun se on saanut ruskean sävyn.
lsi.JPG
Leivotteko te itse leipänne?
 
Mielelläni otan vieläkin vastaa hyviä leipäohjeita,
eli jos sinulla sellainen on, niin laittele vaikka s-postia :)

nimi.png

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun jätit viestin ♡