sunnuntai 22. syyskuuta 2013

PIIMÄLIMPPU

Meillä syödään paljon itseleivottua leipää,
enimmäkseen teen sämpylöitä ja saaristolaislimppua.
Nyt kuitenkin itse aloin kaipaamaan jotain uutta,
ja laitoinkin yhteen fb ryhmään kyselyä hyvästä limppuohjeesta.
Sain vinkin tälläisestä piimälimpusta.
1 l piimää
2 pss kuivahiiva
2 dl siirappia
1 rkl suolaa
2 rkl pomeranssinkuorta
½ rkl anista
½ rkl fenkolia
12 dl jauhoja
10 dl ruisjauhoja

voiteluun ½ dl siirappia + ½ dl vettä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. 
Lisää siirappi, suola ja mausteet. 
Sekoita jauhot taikinaan desi kerrallaan. 
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 60 minuuttia.
Leivo taikinasta 4 pyöreää limppua ja 
kohota liinan alla vähintään 30 minuuttia. 

Voitele siirappivedellä.
Paista 200 °c uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. 
Voitele siirappivedellä muutaman kerran paiston aikana,
itse laitoin ajastimen soimaan 10 min välein. 
Suojaa pinta tarvittaessa alumiinifoliolla, 
kun se on saanut ruskean sävyn.
Leivotteko te itse leipänne?
 
Mielelläni otan vieläkin vastaa hyviä leipäohjeita,
eli jos sinulla sellainen on, niin laittele vaikka s-postia :)


8 kommenttia:

  1. Ihana leipä, minulla on erittäin hyvä saaristolaisleipäohje ja juuri sen postasin, niin että tuli hiukan omenahilloakin lisäksi, mutta siis perus leipänäkin todella hyvä, ohje blogissani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sun ohje aika aika pitkästi sama, kun mitä minä käytän. Taidan heittää joukkoon ens kerralla vähän omppua :)

      Poista
  2. Me leivottiin ennen paljon gluteeniton leipää, esim leipäkoneella. Itse tehty on aina paljon parempaa kun kaupasta ostettu. Pitäiski skarpata ja alkaa taas leipomaan omat leivät!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja varmaan nuo gluteenittomat tulee itse tehtynä halvemmiksikin?!?

      Poista
  3. Hyvän näköistä limppua, aion kyllä kokeilla. Kurkistapa minun blogia, tein tänään pannurieskoja ja neki ovat mahottoman hyviä. www.saripauliiiina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi hyvän näköisiä! Pakko kokeilla tuota joku päivä :)

      Poista
  4. Joo kyllä mäkin teen leipää ja sämpylöitä. Monesti vaan tulee tehtyä ilman ohjeita, kun heittelee sekaan sitä mitä sattuu löytymään:)

    Tuoreena kaikki on ihan parasta. Jotenkin se maku kärsii sitten seuraavana päivänä, plääh, kaikki syötävä kerralla vaikka kuin maha ratkeis:))

    Ihania nuo edellisen postauksen vastaukset! Täytyy varmaan kokeilla meilläkin, hih.

    Nii se sukulaisjuttu, meillä lähisuku on tiedossa, mutta sieltä tulee sellaista kommenttia, ettei kauheesti viitsi olla tekemisissä. Jotkut luulee aina olevansa parempia ja oikeutettuja neuvomaan muita. Ärsyttää sellainen, mielipiteitä saa sanoa, mutta aikuisten ihmisten neuvominen onkin sitten vähän eri juttu...

    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ehdottomasti lämpösenä :) Paitsi ehkä tuo saaristolais, joka on muuten sun resepti :)
      Tuohon vimppaan voin vaan sanoa, että mä ymmärrän ;)

      Poista

Kommentit saavat minut iloiseksi :)