keskiviikko 21. elokuuta 2013

TOSI HYVÄ OMENAPIIRAKKA

Meidän pieni omppupuu on ihan täynnä 
isoja ja herkullisia omppuja. 
Jo kahtena iltana peräkkäin, 
on meillä tehty omenapiirakkaa seuraavalla ohjeella

200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna 
3/4 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria
Tämä on parasta aikaa uunissa, Eveliinan tekemänä
Sekoita sulatettu rasva sokerin kanssa. 
Lisää jauhot ja sen jälkeen 
muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. 
Sekoita taikina tasaiseksi. 
Taikina on aika löysää
 eli ei esim. pysy vuoan reunoilla. 
Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja 
ripottele/asettele päälle omenapalat. 
Ripottele pinnalle kanelia 
(ja sokeria, jos sinulla on happamia omenoita)

Paista 200 °c n. 30 min. 
Tarjoile kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Kuvia meidän reissusta tulee heti,
kun löydän kameran johdon...



4 kommenttia:

  1. Omenoita tulee tänä vuonna PALJON, ainakin meillä :) Omppupiirakat on vaan niin herkullisia... nam :))

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä. Tuota taitaa valmistua meillä heti huomenna, ja tarjolle jäätelön kanssa :).

    VastaaPoista
  3. Voihan namskis! Tuo johdon etsintä kuulostaa niiin minulta! ;)

    VastaaPoista
  4. Oi kumpa meilläkin olisi omppupuu josta saisi jo satoa!
    Reissukuulumisia odotellen :)
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kommentit saavat minut iloiseksi :)