tiistai 25. syyskuuta 2012

TEEMANA SUKLAA-MANSIKKA-VANILJA osa 3

Tässä viimeinen osa 
Ellen synttärileivonnaisista:)

Istuskelin hammaslääkärin odotushuoneessa ja
aloin selailemaan Hemmets-lehteä 
(ruotsalaisissa aikakauslehdissa on muuten TOSI hyviä ohjeita) 
ja törmäsin mansikka teemaan.
Yritin kännykällä ottaa kuvaa ohjeesta, mutta ei se onnistunut.
Siispä nousin ylös ja menin anelevin silmin kysymään, 
jos saisin tästä kopion:)
Niinpä sain, ja tästä tuli 
meidän neitin synttärikakun täyte ja juustokakku,
vähän niinkuin vahingossa ;)

Mansikkajuustokakku  
(vuoka 24 cm)
Pohja:
100 g margariinia 
3 dl sokeria
1,5 dl jauhoa
5 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
2 munaa

Sekoita marg + sokeri vaahdoksi.
Lisää kuivat aineet,
ja lopuksi munat yksitellen.
175 ° noin 15 min.
Anna jäähtyä!!

Täyte:
1 rkl vaniljasokeria
400 gr maustamatonta tuorejuustoa
(itse laitoin 200 gr appelsiini+ 200 gr maustamaton)
4 dl sokeria
6 munan keltuaista
(valkuaiset käytin marenkeihin)

5 dl vispikermaa
n. 4 dl muusattuja mansikoita

Sekoita sokerit ja juusto.
Lisää munankeltuaiset yksitellen.
Vispaa kerma eri kulhossa hieman kovemmaksi kuin tavallisesti
 ja lisää se tuorejuustoseokseen.
Lisää mansikat.
Jos käytät pakastemansikoita, niin valuta ylimääräinen mehu pois!!

Kaada vaahto pohjan päälle ja pakasta vähintään neljäksi tunniksi.
Ota kakku pakkasesta noin 20 ennen tarjoilua.
Ei siis todellakaan ennen sitä, sillä kakku sulaa todella nopeaa.


 Päällys:
 Ohjeesta poiketen tein itse päälle kiilteen 
hyytelösokerista ja pakastettujen mansikoiden mehusta.

HUOM!!
1. Mansikkavaahto on todella löysää 
ja ensi kerralla aion tehdä sen liivatteen kanssa, 
ja ilman keltuaisia.
2. Täytettä on todella paljon. 
Meillä sitä jäi niin paljon yli, että käytin lopun täytekakun täytteenä.
Maku oli todella hyvä ja sai kehuja! 
Mansikkainen, mutta pienoinen appelsiinin vivahde:) 
3. Ensi kerralla teen vain puolikkaan täyteohjeen!!
 Täytekakussa on ihan peruspohja.
Kermavaahto on vaniljakreenillä ja valkosuklaalla maustettu,
päällä marsipaania.
Kuviot Ellen suunnittelemat ;)

Valkosuklaa-pähkinäkeksit
Nämä on ehdottomasti mun herkkuja!!
125 gr margariinia
125 gr fariinisokeria
1 muna
200 gr jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
125 gr valkosuklaata
50 gr parapähkinöitä (muukin pähkinä käy)

Vatkaa margariini ja sokeri.
Lisää taikinaa erikseen vatkattu muna ja sekoita hyvin.
Siivilöi kuivat aineet joukkoon.
Pilko valkosuklaa ja pähkinät,
lisää joukkoon.
Nosta lusikalla pallukoita pellille,
taikinasta tulee noin 24 pikkuleipää.
Huomio, että pallukat leviävät pellillä!!

190 ° noin 10-12 min.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua!

Kookospallot
75 gr margariinia
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita (ei pika)
3 rkl kakaota
3 rkl kahvia

Sekoita margariini + sokeri
 ja lisää loput aineet.

Pyörittele palloiksi, 
pyöräytä kookohiutaleessa (tai tomusokerissa)
ja laita jääkaappiin kovettumaan.


8 kommenttia:

  1. Tackar! Meillä ois tulossa synttärijuhlaa, joten taidan napata sulta pari ohjetta;) Ihania herkkuja!!!

    VastaaPoista
  2. Ihana kakku! Olet mestari leipoja!
    Hyvää tätä viikkoa.

    VastaaPoista
  3. Voi slurps mitä herkkuja! Valkosuklaapikkuleipiä ja kookospalleroita on ehdottomasti kokeiltava!!

    VastaaPoista
  4. Mielettömiä herkkuja! Aivan ihania kuvia jälleen (ja tuli sitten makean himo, hrmh!) :D

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin ♡