torstai 20. syyskuuta 2012

TEEMANA SUKLAA-MANSIKKA-VANILJA osa 1

Lupasin reseptejä noihin Ellen juhlien herkkuihin,
joten tässä niitä nyt on :)
Osia tulee olemaan kolme, 

joten jos joku resepti ei näy nyt,
niin jatkoa tulee ;)

Valkosuklaa muffinssit
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
2 tl leivinjauh.
3,5 dl jauhoja
150 g valkosuklaata
1 prk kermaviiliä

Vatkaa voi ja sokeri.
Lisää ensin munat, sitten jauhot.
Viimeisenä suklaa ja kermaviili

Paista 200 ° n. 10-15 min.
Päälle pursotin ihan värjättyä ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa.

Suklaamarengit (10-12 kpl):
500g tomusokeria
5 munan valkuaista
2 rkl sitruunan mehua
100 g valkosista suklaata
(väriainetta raitoihin)

Ota keittämistä kestävä kulho!!
Vatkaa siinä sokeri, valkuaiset ja mehu sekaisin. 
Nosta kulho vesihauteen päälle ja vatkaa, kunnes seos on kuumaa. 
Seos ei saa kiehua! 
Nosta kulho pois vesihauteen päältä ja vatkaa vielä n. 6-8 minuuttia. 
Sulata suklaa mikrossa ( ja lisää halutessa väri) ja sekoita se marenkiin. 
Seokseen voi jäädä suklaaraitoja, joten älä vatkaa liikaa.

Pursota tyllalla keksit ja paista uunissa 
ensin 150 ° 10 minuuttia 
ja lopuksi 100 ° tunnin verran. 

Toffeemuffinit
150 g margariinia
1 ½ dl fariinisokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
2 dl ruokakermaa + 1 dl maitoa
(Alku) toffeekarkkeja

Vaahdota margariini ja fariinisokeri, lisää munat yksitellen. 
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. 
Laita taikinaa muffinivuoan pohjalle, sitten karkki ja päälle vielä taikinaa. 
Paista 225 ° 12-15 min. 
Päälle sulatettua sulkaata ja nonparelleja.

Amerikkalaiset suklaapikkuleivät
    Nämä keksit löytyivät myös Ellen synttäreitlä.
    Muistin laittaa ne pöytään vasta juhlien puolessa välissä,

    joten niitä ei näy missään kuvassa.
    Olivat ne ainakin hyviä, sillä yhtään ei jäänyt:)

    200g suklaata
    100g saksanpähkinöitä
    150g voita
    2 dl sokeria
    1½ dl fariinisokeria
    2 huoneenlämpöisiä munaa
    4 dl jauhoja
    ½ dl kaakaota
    1 tl leivinjauhetta
    ½ tl soodaa
    1 tl vaniljasokeria
    ½ tl suolaa
    Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
    Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten.
    Sekoita kuivat aineet ja lisää seos taikinaan
    ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
    Lisää rouhitut suklaa ja pähkinät taikinaan nostellen.
    Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
    Tässä kohdassa taikinan voi muotoilla valmiiksi tuorekelmun sisään pitkäksi pötköksi.
    Se helpottaa seuraavassa vaiheessa. 
    Kuumenna uuni 200 ° ja nostele 15 - 20 nokaretta taikinaa pellille.
    Jätä ISOT välit keksien väliin pellille.
    Jos olet laittanut taikinan tuorekelmuun pötköksi,
    voit vain terävällä veitselle leikata pötkön 15 - 20 osaan.
    Leikkauksen jälkeen kelmu pois ympäriltä ja nostat pellille. 
    Kypsennä 12 - 14 minuuttia koosta riippuen,
    kun keksin pinta halkeilee, on keksi valmis.
    Nosta ritilän päälle jäähtymään.
P.S Onko muillakin Blogger muuttunut uuteen??



4 kommenttia:

  1. Voi hyvää päivää mikä jauhopeukalo(kin) sä olet,ihania leivonnaisia,kokeiluun menee ainakin nuo toffeemuffinit,pelkkä nimi saa kuolan valumaan:)Kivaa torstaita sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipominen on mun rentoutumiskeino :)
      Nuo muffinssit oli kyllä hyviä:)

      Poista
  2. Kiitti ohjeista! Meinasinkin sinulta niitä pyytää, kun luin blogiasia ja ihailin leivonnaisiasi :)Minäkin luulen, että ainakin noita toffeemuffineita pitää kokeilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla ja ne on hyviä ilman sitä foffee sydäntäkin :)

      Poista

Kiva, kun jätit viestin ♡